Cabalistii despre studiul Cabalei, Part 8

Dragi prieteni, adresati, va rog, intrebari din aceste pasaje despre marii Cabalisti. Comentariile din paranteze imi apartin.

In ceea ce priveste obligatiile fiecarei persoane de a studia intelepciunea Cabalei

Imagineaza-ti, de exemplu, ca anumite carti istorice ar fi descoperite azi, in care se descriu ultimele generatii din urmatorii 10,000 de ani,  ceea ce noi simtim, lectiile despre suferinte si sacrificiu, vor ajunge cu siguranta (involuntar) sa le reformeze (corecteze) intr-un comportaent mai bun, (tranzitia de la egoism la altruism).

Si acesti oameni, inaintea lor sunt  comportamente bune care ii  ajuta sa asigure asistenta si satisfactie, sau cel putin sa garanteze o viata de zi cu zi in pace si liniste,  (fara a mai mentiona atingerea unei vieti eterne si perfectiunea). Fara indoiala, daca unii intelepti ne-ar fi furnizat o data cu aceste carti despre intelepciunea poiticienilor si comportamentul individual (egoist), liderii nostrii ar cauta fiecare sfat ca sa isi aranjeze viata in mod corespunzator, sa nu mai fie „proteste pe strazile noastre”. Coruptia si crimele ingrozitoare s-ar opri, si totul ar reveni in pace la locul sau.

Acum, distinsi cititori, aceste carti stau in fata voastra, intr-un dulap. Legea prevede explicit ca tot comportamentul politicienilor, viata publica sau privata va exista pana la sfarsitul zilelor. In carti (Cabaliste)  veti gasi toate bunele maniere ce vor apare la  sfarsitul zilelor si, din ele, (aceste carti), veti lua lectiile bune prin care sa aranjati chestiunile cotidiene, de asemenea. Putem examina istoria trecutului si prin asta sa corectam istoria viitorului.

– Baal HaSulam, Scrierile Ultimei Generatii

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: