Kabalistii despre Scopul creatiei, partea 1

Dragi prieteni, voi posta selectii din marii Kabalisti, pe diverse subiecte. Va rog sa puneti intrebari despre aceste pasaje. Promit ca voi raspunde la ele.

Creatorul este Binele Absolut

Si, pentru ca ne dam seama ca Creatoruleste, in si prin Sine, complet si fara nicio nevoie de a-L ajuta cineva in totalitatea Lui, caci El precede totul, este, astfel, clar ca El nu are nicio dorinta de primire. Si, pentru ca El nu are dorinta de a primi, El este fundamental lipsit de dorinta de a face rau cuiva, asta este foarte simplu si clar.

Mai mult, este cu totul de inteles pentru mintea noastra ca prim concept, ca El detine o dorinta de a darui bunatate asupra celorlalti, adica a creaturilor Sale. Si asta este evident aratat prin mareata Creatie pe care El a facut-o si a asezat-o in fata ochilor nostri. Pentru ca in aceasta lume sunt fiinte care experimenteaza, in mod necesar, fie un sentiment bun, fie un sentiment rau si acest sentiment vine, in mod necesar, de la Creator catre ele. Si, o data ce este absolut clar ca nu exista nicio intentie de a face rau, in natura Creatorului, este necesar ca creaturile sa primeasca doar bine de la El, pentru ca El le-a creat ca sa daruiasca asupra lor.

Astfel invatam ca El are doar dorinta de a darui bine si este de-a dreptul imposibil sa fie ceva daunator in  tinutul Sau, care sa vina de la El. Astfel, noi il definim pe El ca Binele Absolut.

Baal HaSulam, Articolul Esenta si scopul religiei

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: