Kabalistii despre Scopul Creatiei, Partea 5

Dragi prieteni, va rog sa puneti intrebari referitoare la aceste pasaje din marii Kabalisti. Promit sa va raspund. Comentariile din paranteze sunt ale mele.

Este cunoscut faptul ca sensul (esenta) sufletelor copiilor lui Israel (aceia care aspira la Creator, indiferent de originea corporala) este ca ei sunt parte a Divinitatii Superioare (calitatea de a darui). Sufletul s-a depreciat (si-a diminuat calitatea de a darui) prin cauza si efect, treapta cu treapta, pana cand a devenit capabil sa vina in aceasta lume si sa imbrace acest corp murdar (egoist), (dorinta de a primi totul).

Prin respectarea Torei (studiind pentru a atrage Lumina corectiei) si observand Mitzvot din ea (creand grupul in Arvut, garantia reciproca, conditia de a primi Torah), el urca treapta cu treapta (in obtinerea calitatii de a darui) pana cand nivelul starii sale este completat (toate cele 613 dorinte sunt corectate), si este pregatit sa primeasca recompensa de la Cel Sfant (Creatorul, care este completa daruire si iubire). Asta a fost pregatit initial pentru el (in Gandirea Creatorului), insemnand atingerea Sfinteniei (Sfintenie = daruire si iubire asupra aceluia care beneficiaza) Torei, pe calea Lishma, In numele Creatorului (calitatile Lui, ceea ce inseamna similaritate cu El), care sunt cele 613 porunci.

Baal HaSulam, Introducere la cartea Din Gura inteleptului

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed