Să fii demn de numele „Fiii lui Baruch”

Astăzi este o zi specială în memoria profesorului meu, Rabash, aniversarea plecării sale (Yahrzeit). Dar, de fapt, această zi nu poate fi numită specială pentru că suntem întotdeauna în legătură cu Rabash, cu spiritul său înalt, calea sa.

Nu este obișnuit printre cabaliști, ca oamenii obișnuiți, să ne întristăm pentru decedat, pentru că trupul său nu mai este lângă noi. La urma urmei, el este legat de noi chiar mai mult decât în ​​timpul vieții corpului fizic pentru că suntem plini de spiritul său și zi de zi încercăm să ne lipim de cuvintele sale, de mesajul său, de sufletul său.

De aceea, rămâne doar să mulțumim Creatorului pentru că ne-a trimis un astfel de suflet, care a devenit ghidul nostru pe calea spirituală, ne conduce și ne îndrumă. Prin Rabash, Creatorul ne umple și ne gestionează.

În primul rând, bineînțeles, ar trebui să fim recunoscători Creatorului și, după El, acestui mare suflet Rabash pentru eforturile sale de a construi grupul cabalistic Bnei Baruch pentru a ne transmite toată înțelepciunea Cabalei și metoda de corectare cu ajutorul căruia putem realiza fuziunea cu Creatorul.

De aceea am numit grupul nostru Bnei Baruch (Fiii lui Baruch) în cinstea lui Baruch Shalom HaLevi Ashlag. Să sperăm că vom putea să justificăm numele pe care l-am luat și să-i implementăm metodologia până la scopul creării.

Cabaliștii de obicei nu sărbătoresc ziua pomenirii, așa cum este obișnuit, pentru a comemora decedatul în această zi și pentru a se aduna la mormântul său. Înțelegem că o persoană nu este acolo unde este îngropat corpul său. Gândurile noastre sunt direcționate într-o cu totul altă direcție.

Baal HaSulam a spus că nu contează pentru el unde va fi îngropat sacul său de oase, deoarece sufletul nu este legat de rămășițele materiale. Vrem să ne lipim de sufletul lui Rabash și de aceea acordăm o asemenea importanță zilei memoriei sale, deoarece aceasta este o ocazie, o oportunitate specială, de a ne apropia și mai mult de spiritul său și de a avansa în continuare în drumul său către Creator.

Desigur, sărbătorim această zi specială a amintirii lui Rabash, dar o asociem mai mult cu calea spirituală pe care a pavat-o.

Am ales acest nume Bnei Baruch pentru grupul nostru cabalistic, deoarece Baruch Shalom HaLevi Ashlag este tatăl nostru spiritual, ceea ce înseamnă că suntem fiii lui. Prin urmare, nu aveam nicio îndoială că ar trebui să fim numiți Fii ai lui Baruch. Speram că putem fi demni de acest nume.

Am fost cu profesorul meu timp de doisprezece ani și m-am simțit ca un copil mic care crește lângă un adult. Mi s-a părut uriaș și am încercat să-l țin tot timpul de mână ca un copil ce se agață de un tată. Prin urmare, nu a trebuit să caut acest nume; mi-a venit natural, de la sine.

Centrul nostru este situat pe strada numită după Rabash. Petach Tikva are acum o stradă numită după el, iar clădirea centrului Bnei Baruch se află pe această stradă. În fiecare zi îi studiem articolele, metodologia și obținem totul de la el. Este clar că Baal HaSulam stă în spatele lui Rabash, dar este extrem de înalt, ca un spațiu nesfârșit. Și Rabash este mai aproape de noi. El este ca un tată pentru noi.

Baal HaSulam este urmat de Baal Shem Tov, apoi de Ari și apoi de rabinul Shimon, autorul cărții Zohar. Prin acest lanț, primim toate sursele noastre pentru studierea Cabalei. Rabash și Baal HaSulam sunt doi oameni pe care ni i-a dat Creatorul, astfel încât să ne putem apropia de El.

Sunt recunoscător discipolilor mei pentru faptul că au primit de la Creator dorința de a accepta acest material, de a se lega de scopul creației și de a încerca să-l atingă. Mulțumesc!

Din lecția zilnică de Cabală 22/9/20, „Ziua Memorială pentru Rav Baruch Shalom HaLevi Ashlag (Rabash)”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: