Unitatea dintre oameni este Unica in Natura

Intrebare pe care am primit-o:  De ce  societatea noastra umana nu poate atinge starea de garantie reciproca, natural, in timpul perioadei sederii in nivelul animat asemeni celulelor in corp?
Raspunsul meu:  Fiinta umana este de departe o creatura prea complicata ca sa se conecteze cu altii in acest mod. Iata de ce :
Egoismul devine calitativ mai mare pe fiecare nivel al naturii, mergand de la nivelul nemiscat, la vegetativ, la animat si la uman.
Cu cat e mai mare obiectul egoismului, cu atat este mai individualizat, si mai incapabil de unitate cu ceilalti.
Dealtfel, in masura incare cineva se dezvolta, in aceeasi masura simte mai mult separarea de ceilalti.
In zilele noastre, nu numai psihologii si sociologii, dar si economistii si politicienii descopera ca lumea a devenit interconectata si in consecinta, noi – umanitatea  – trebuie sa se uneasca. Oricum, ei cred ca sunt capabili sa faca aceasta folosind metoda corporala, si cred ca fiecare lucru  se va aseza numai daca noi vom crea o banca mondiala, un guvern al lumii, o lume a cresterii si o conexiune mondiala.
Oricum, apoi avand putin mai multe intalniri ca summit-ul G20, ei vor incepe sa inteleaga ca le lipseste o metoda de a se uni.
Din nefericire, inainte ca ei sa realizeze aceasta, oamenii trebuie sa treaca printr-o mare suferinta, incluzand lipsa de siguranta, sentimentul de dezorientare, lipsa totala de putere, si o amaraciune globala. Oamenii nu pot suporta sa fie intr-o stare de incertitudine, fiindca repetarea obstinata a alarmei este mai rea decat moartea. Mintile noastre nu pot functiona in asemenea circumstante.
Acum toate acestea se pot intampla in scopul ca noi sa realizam ca singurul drum de a realiza unificarea dintre noi este sa ne ridicam deasupra naturii noastre egoiste.
Aceasta nu apare ca ceva necesar pe nivelele neinsufletit, vegetativ si animat, unde toate din natura si partile ei sunt instinctiv conectate natural. Ele se suplimenteaza unele pe altele si interactioneaza unele cu altele armonios, fara nici o libertate de alegere sau fara nici o decizie de realizare.
Unificarea intre  oameni, oricum, poate fi realizata numai atunci cand fiecare persoana o realizeaza, constient. Spre deosebire de celelalte nivele ale naturii, Creatorul nu ne-a facut uniti prin acordarea instinctelor pentru aceasta. Unificarea noastra este posibila numai daca vom capata calitatea de daruire si iubire, unde fiecare participa si se uneste cu fiecare.
Pentru a face aceasta, noi trebuie sa ne ridicam deasupra sinelui nostru si egoismului nostru, si sa realizam porunca Biblica “iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti”.
Aceasta este modul in care calitatea Creatorului va fi revelata printre noi, iar noi vom deveni similari cu EL. Apoi vom intelege de ce EL actioneaza in acest mod cu privire la noi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed