Amplificatorul de semnale spirituale

Intrebare: In munca cu cele trei linii, linia de stanga pare mare si groasa, deoarece include intreaga noastra inclinatie rea. Prin contrast, linia de dreapta pare slaba si lucreaza doar ca un condiment. Este aceasta doar senzatia mea?

Raspuns: Desigur, o persoana se simte ca o substanta importanta care poseda intregul material al lumii impreuna cu egoismul acesteia. Aceasta este de o greutate extrem de mare. Pe de alta parte, este spiritualitatea, un spirit (Ruach) imaterial, de natura mai usoara. Cineva se poate intreba: Ce putere poate avea acesta, daca este total insesizabil?

Fizica cuantica cerceteaza particulele elementare care nu pot fi prinse, ci mai curand detectate doar prin devierea unui indicator. Noi stim din aceasta lume ca o forta, cu cat este mai putin vizibila, cu atat este mai puternica. In acest fel, realitatea spirituala defineste si retine totul in reteaua ei prin aplicarea puterii ei. Tot ce se intampla provine din fortele interioare; actiunea lor se materializeaza si prin urmare ne permite sa vedem particulele elementare precum si intregul nostru Univers. Energia spiritual da nastere intregii lumi materiale.

Prin urmare, este imposibil chiar si sa comparam puterile Luminii si materiei. Lumina a creat doar un punct negru, Iesh Mi Ain (existenta din absenta). Acest punct nu se schimba niciodata, el ramane un punct. In acest punct incepe un proces de neliniste: Sunt negru. Sunt diferit de Lumina. Cat de diferit sunt? Poate fi diferenta atat de mare? Apoi, aceasta enorma divergenta, care in fapt este reprezentata doar de un punct negru se extinde pana la realizarea naturii sale rele, si creeaza, prin urmare, toate lumile. Acest punct este esenta a tot ce exista; toata puterea sa vine din Lumina.

Datorita prezentei Luminii si a dorintei sale mici, acest punct este capabil sa produca Lumina care se Intoarce. Este similar cu un amplificator care produce un semnal slab la intrare, dar prin aplicarea unei puteri din afara, care intensifica semnalul initial slab, il intensifica si prin urmare il transforma intr-un extrem de puternic semnal de iesire. In acest fel utilizezi energia din afara, a Luminii, aplicand-o maruntelor tale dorinte catre spiritualitate, si astfel se produc mari schimbari.

Folosind dorinta ta de a produce Lumina care se Intoarce si returnand daruirea catre Creator, tu angajezi intreaga putere a Luminii, forta Creatorului, si o aplici micii tale dorinte. Atunci, o imensa Lumina Reflectata apare si este egala cu ea insasi in forta cu Lumina Directa, influenta Creatorului.

Din partea 2 Lectia zilnica de Cabala, 30.07.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed