Asteptam Congresul de la Arava?

Întrebare: Există mii de studenţi din întreaga lume care citesc Zoharul cu noi în timpul lecţiei de dimineaţă. Aceasta este o forţă foarte puternica  şi de inalta calitate. De ce nu simtim rezultatele studiilor noastre? De ce nu vine acum corecţia? De ce trebuie să aşteptăm pentru Congresul de la Arava?

Răspuns: Nu trebuie să aşteptam pentru Congres! Corecţia poate veni chiar acum. Intr-adevăr se poate! Totul depinde de eforturile noastre, nu de moment sau de loc.

Cu toate acestea, din moment ce noi existăm în cadrul spiritual care se numeşte această lume, putem fi impresionati, nu de schimbările în dorinţe şi intenţii, ci de acţiuni externe.

Pana la urma, ce sunt corpurile, mâinile, picioarele noastre şi toată materia pe care o vedem în jurul nostru? Acestea sunt dorinţele noastre. Doar ca acestea sunt dorinţe pe un nivel neînsufleţit, astfel încât să putem lucra cu ele chiar şi fără intenţii. Le  creem şi primim impresii pentru ele.

Totuşi, acestea sunt dorinţe! Şi le folosim pentru că existăm în ele. Când vom avansa la un grad mai inalt, nu va mai conta dacă suntem la un congres în Arava sau în mijlocul unei piete zgomotoase.

Din partea a doua a Lecţiei zilnice de Cabala 16/02/12, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: