Atrage Lumea Superioara catre sinele tau

Intreaga noastra munca consta in a face saltul de la perceperea realitatii, in starile egoiste, la perceperea realitatii in starea altruista. Aceasta este toata diferenta dintre perceperea acestei lumi si perceperea Lumii Superioare. Este diferenta dintre perceptia curenta a realitatii noastre (unde traim o minciuna, departe de Creator, fara a sti unde existam) si sa intelegem, sa percepem, si sa stim unde existam, sau mai degraba in Cine si Cu Cine existam.

Schimbarea de perceptie se intampla prin efortul persoanei. Trebuie sa existe o dorinta de schimbare a perceptiei cuiva; aceasta va aparea doar daca ne dorim. De aceea trebuie sa ne straduim sa ne imaginam o realitate superioara si sa cream imaginea ei in noi, asa cum ne spun Cartile Kabalei, si, de asemenea, sa construim astfel de relatii intre noi in cadrul grupului.

Apoi, in timpul studiilor, cand citim despre aceasta  realitate superioara vom cere forta care vine de Sus si sa ne deschida simturile, sa deschida lacatul perceptiei noastre, sa ne ingaduie sa revelam unde existam cu adevarat, in loc de a ramane in aceasta amagitoare, imaginara, fals tablou, care ne este prezentat astazi simturilor noastre incetosate. Prin urmare, intreaga noastra munca sta in a gasi definirea corecta a ceea ce numim adevarata realitate.

Fiecare dintre noi ar trebui sa isi foloseasca intreaga forta, sa o extinda, atat cat este posibil, sa incerce sa isi imagineze si sa reprezinte o imagine largita, unde suntem toti uniti in dorintele noastre imprena cu Creatorul, si unde nu este nicio diferenta intre noi. Acolo, Creatorul (calitatea de a darui si iubirea reciproca) locuieste printre noi, in noi.

In realitate nu exista nimic in afara de aceasta stare. Nu exista tablouri imaginare. Ar trebui sa cerem ca aceasta realitate sa ne afecteze si sa fie incorporata in noi. Ar trebui sa fie rezultatul eforturilor noastre. La acest lucru ar trebui sa aspire constant o persoana in timp ce citeste Zohar-ul si alte carti de Kabbalah. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care aceste Carti ne vorbesc despre adevarata realitate. Altfel am putea citi alte carti, scrise in stiluri diferite, sau nu ar mai avea sens sa le citim deloc.

Astfel, atunci cand citim in aceste Carti despre Lumea Superioara, ar trebui sa incercam sa o atingem. Asa cum a scris Baal HaSulam in paragraful 155 din Introducere in Studiul celor Zece Sfirot: …prin jinduirea si marea dorinta de a intelege ceea ce invata, ei trezesc asupra lor Lumina care le inconjoara sufletele.  Lumina vine la noi din singura stare care exista, si in acest fel ne corectam pe noi insine.

Din partea 1 a Lectiei zilnice de Kabbalah 03.06.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: