Binecuvantata Este Samanta Plantata In Gradina

Zohar, Capitolul Bo(Vino La Faraon) Paragraful 57: “Si El a plantat aceasta samanta intr-unul drept care este Iesod de Zeir Anpin, gradina gradinarului”.

Eu trebuie sa-mi imaginez ca am in mine o proprietate numita Iesod de Zeir Anpin, cunoscut de asemenea si ca “omul cinstit”. Acesta este cazul in care samanta mea  este un punct de la care ma voi dezvolta in cele din urma.

“Si El a plantat aceasta samanta in cel drept, care este Iesod de Zeir Anpin, gradina gradinarului. Si samanta in gradina, care este Malchut, este taina si ascunzisul acestei lumini. Aceasta inseamna ca tainurea nu este lipsa, ci, dimpotriva este o samanta de binecuvantare , ca taina insasi va deveni lumina inca o data, ca o planta care inmugureste din samanta”.

Baal HaSulam mentioneaza acest exemplu in articolul sau “Libertatea de Vointa“. Avem nevoie sa ne “ implantam“ pe noi insine intr-un grup Kabalistic, ca o samanta infipta in pamant, in asa fel ca noi sa ne “respingem“ (diminuam) pe noi insine in fata grupului. Daca vom face asta vom deveni o samanta care se descompune, “putrezeste“ in sol, in scopul de a lasa copacul sa creasca.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed