Calatorind cu Rabi Shimon

Intrebare: De ce autorii Zohar-ului repeta si explica aceleasi lucruri, din nou si din nou? Nu este suficient sa explice lucrurile de baza si sa mearga mai departe? De ce scriu atat de mult despre lucruri care ne sunt deja clare, de exemplu ca fiecare element consta din patru parti, multiplicat de trei linii, care eventual se adauga la 12 parti?

Raspuns: Prin repetari, autorii Zohar-ului dau o sansa acelora care poseda deja ecrane si vase spirituale (Kelim)sa efectueze actiunile descrise in Carte, in timp ce o citesc. O persoana care descopera aceste actiuni, le si efectueaza impreuna cu Rabi Shimon, in timpul cand acesta scria Zohar-ul. Timpul nu exista in spiritualitate, deci cititorul se conecteaza cu autorul, prinde mana lui ca un copil tinut de un adult si merge impreuna cu el.

Rabi Shimon conduce o persoana, ii arata si ii explica actiunile si proprietatile una cate una, replicand aceleasi actiuni in locuri diferite din nou si din nou. De ce? Pentru ca de fiecare data trebuie sa corectam o anumita proprietate din dorinta pe care o avem,  de a primi placere.

Ni se pare ca este deja indeajuns; de cate ori sa mai trecem peste aceleasi lucruri? Dar asta se intampla pentru ca, pur si simplu nu stim si nu simtim ca aceste lucruri sunt de fapt diferite. Numele si titlurile par la fel, dar de fiecare data ele sustin pentru noi definitii interioare. De aceea noi trebuie sa mergem impreuna cu autorii Zohar-ului, incercand, cat de mult putem, sa ne conectam cu ei pentru a intelege mai bine ce se intampla.

Din Lectia de Zohar, de seara  5.05.10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: