Care parte a cărții Zohar ar trebui citită?

Întrebare: Cartea Zohar este o parte importantă în studiul Cabalei, dar, în același timp, Cartea Zohar este împărțita în mai multe părți și este foarte complicata. Există trei volume care explica cele cinci cărți ale Torei (Pentateuhul).

Dincolo de asta, există  noul Zohar și alte cărți care nu sunt incluse în alte volume, cum ar fi „Secretele Literelor” (Sitrei Otiyot), Raza de Razin, și așa mai departe.

Recent, am luat contact cu o carte numită Parashat Pinchas (secțiunea săptămânală a Torei Pinchas) în limba rusă, tradusă de Efraim Bauch, și nu am găsit această carte în edițiile pe care le-ați publicat.

Deci, aceasta este totul despre Cartea Zohar? Nu toate aceste cărți atrag Lumina, chiar și care de care am spus mai sus, Raza de Razin, care vorbește despre diferitele linii din palma? Te rog spune-mi care este Carte completă a Zoharului?

Răspuns: Există mai multe versiuni, comentarii și traduceri ale Cartii Zohar. Pentru a evita confuziile, recomand doar Cartea Zohar cu Comentariul lui  Baal HaSulam sau Zohar La’am în ebraică sau versiunea care este tradusa în diferite limbi.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: