Cartea Cartilor

Sunt carti scrise de oameni obisnuiti despre senzatiile din aceasta lume. Si sunt carti scrise de Cabalisti, oameni care au atins lumea superioara si au scris despre senzatiile lor in spiritualitate.

Aceste carti sunt numite speciale, carti sfinte. Sfinte (Kadosh) traduse literal se traduce prin „separate”. Lumea spirituala este complet separata de egoismul nostru; de aceea, o persoana care o descrie prin senzatiile sale, scrie o carte sacra: speciala sau separata.

Exista o carte mai  speciala decat celelalte carti scrise de-a lungul istoriei de oameni cu o atingere spirituala. Sursele cabaliste se refera la  Carte, fara nici o mentiune despre numele sau „Zohar”. Aceasta carte este atat unica incat in comparatie cu ea, celelalte carti nici macar nu pot fi numite carti. Si asta pentru ca a fost scrisa de un grup special de oameni care au ajuns la cei zece cei mai inalti Sefirot in Malchut al lumii Infinitului.

Intalnirea speciala a acestor zece indivizi a avut loc acum aproximativ 2000 ani. Noua studenti impreuna cu invatatorul lor Rabbi Shimon s-au retras intr-o pestera in Nordul Israelului. Au locuit si au invatat acolo.

Aceasta pestera este un loc deosebit. Cand invatatorul meu Rabash si cu mine mergeam la Tiberias, foarte des vizitam aceasta pestera. Lui Rabash ii placea cu adevarat sa fie acolo. Statea acolo cateva minute si parea ca ar fi deja in alt loc, ca si cand si-ar fi parasit corpul. In asa masura era conectat la forta spirituala a  celor zece Sefirot, cele zece suflete care au stat in pestera in timp ce revelau lumea Infinitului.

Prin conectarea impreuna ei au obtinut cele 125 trepete spirituale, de la lumea noastra la lumea Infinitului. Baal HaSulam scrie in „Introducere la Cartea Zohar” ca un astfel de nivel inalt de iluminare a unui grup de oameni s-a intamplat o singura data in intreaga istorie, pentru ca ei s-au unit si au studiat impreuna.

Doar la corectarea finala (Gmar Tikkun) vom putea obtine acelasi nivel care a fost obtinut de acest grup, si vom putea face asta datorita unirii lor. Ei au scris in Cartea Zohar cum au reusit ei sa se uneasca, ce s-a intamplat ca rezultat al acestei uniri, si cum a fost revelata conectarea dintre ei. In aceasta consta intreaga putere a Cartii Zohar.

Cu siguranta aceasta Carte poate sa ne dea cea mai mare forta de conectare pentru sufletele noastre. De aceea aceasta Carte este atat de importanta.
Din Lectia 2  Conventia WE! 4/2/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed