Cartea cea mai importantă pentru umanitate

Convenţia Mondială pentru Zohar 2014 este dedicată celei mai importante şi de neegalat carte care a revelată omenirii de sus prin munca unui grup unic de cabalişti . Toate realitatea este rezultatul  spargerii dorinţei. Iar în lumea noastră această spargere a fost manifestată prin distrugerea primului şi celui de-al doilea Templu .

Cei zece cabalişti care au creat Cartea Zohar au fost ultimii supravieţuitori în urma distrugerii. Pe de o parte, ei au aparţinut marilor timpuri şi nivelurilor spirituale ridicate ale poporului lui Israel în timpul Templului, adică în starea spirituală. Dar, pe de altă parte, ei s-au ridicat deja din spargere şi au atins la o revelaţie unică între ei, datorită unei munci absolut unice.

Niciodată în istorie nu a existat un eveniment ca acesta, ca un grup de zece persoane să se adune şi să atingă o astfel de legătură puternică, ridicându-se la înălţimea de 125 de niveluri de corectare a spargerii care a existat între ei. Şi astfel, prin intermediul conexiunii lor externe, adică prin intermediul cărţii, au reuşit să transmită nivelurile prin care au trecut: de la ură la dragoste, iar după aceea de la o ură şi mai mare la o dragoste şi mai mare, şi aşa mai departe, din nou şi din nou.

Se spune , „Cine este mai mare decât prietenul său are un egoism mai mare. ” Astfel, cu cât ne ridicăm mai mult, cu atât ne simţim mai îndepărtaţi în relaţia cu fiecare dintre noi, cu atât de mult creşte ura. Acesta este modul în care ni se revelează natura noastră, înclinaţia rea.
O persoană obişnuită nu are o înclinaţie rea, ea pur şi simplu are dorinţe. În timp ce înclinaţia rea ​​este revelată între oameni care doresc să se conecteze unii cu alţii, iar în acel moment, în funcţie de aspiraţia lor, de presiune, precum şi de eforturile de a se conecta, ei descoperă cât de incapabili sunt. Ei descoperă că ego-ul este trezit în ei tot timpul şi îi împinge departe unul de altul.

În Cartea Zohar este scris că aceiaşi studenţii ai lui Rabbi Shimon, care au atins o înălţime extraordinară, partea superioară (GAR) din lumea Aţilut, înainte de lecţie, la la prima încercare de a se conecta au simţit o ură insuportabilă unul faţă de celălalt. Ei au exprimat toate aceste lupte interioare şi antagonismele în Cartea Zohar. Ei au simţit cum focul arde în ei, ceva care indică în mod specific un nivel foarte ridicat de recunoaştere a înclinaţiei rele ​​şi corectarea acesteia corespunzătoare înclinaţiei bune.

Din Convenţia Zohar World 2/5/14 , Lecţia 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: