Cautand O Junica Rosie Si Un Izvor De Apa

Cartile de Cabala folosesc imagini diferite pentru a descrie legatura dintre Malchut si Bina . De exemplu, se folosesc de imaginea unui izvor, fie gol sau plin de apa. Un izvor gol, Malchut, consuma tot si ramane gol. In timp ce un izvor plin de apa este legatura potrivita a Malchut si Bina. Pe de alta parte, dorinta Malchut se ridica la Bina, in cer, si de aici vine apa. De aceea ploua.

O alta descriere a legaturii dintre Malchut si Bina este  o “junica rosie” un sacrificiu purificator, a carei cenusa le purifica pe unele si dimpotriva pe altele le face impure. Toate aceste tranzitii sunt legate de modul in care Bina si Malchut devin incluse unul in altul: daca Bina devine inclus in Malchut sau Malchut in Bina si care dintre ele domina de vreme ce o legatura aduce purificare, si alta impuritate.

“Junica” simbolizeaza forta Bina, forta de a darui, pentru ca da lapte (Lumina Hasadim sau Mila). Insa daca este rosie (Aduma), ceea ce inseamna ca este conectata la pamant (Edom), atunci este amestecata cu Malchut. Iar atunci cand fortele de daruire si primire, Bina si Malchut, se conecteaza, omul este cel care determina forta care rezulta.

Daca omul intentioneaza sa se corecteze pe sine si sa ajunga la daruire, el va obtine forta de a darui in special din aceasta conexiune a fortelor numita “junica rosie” si se va purufica pe sine. Insa daca el a fost deja pur, atunci a noua dorinta egoista devine revelata in el, si daca el este inca in imposibilitatea de a lucra  cu el, el devine impur.

Tora ofera in detailiu instructiuni cu privire la gasirea unei junici rosii si a arderii sale, si ce trebuie facut apoi cu cenusa. Acestea nu sunt simple actiuni pentru ca nimic din acestea nu exista in lumea noastra, desi oamenii de stiinta cauta urmele unei junici rosii, pentru a dovedi ca a existat odata, insa acum a disparut.

In timpurile Templului, intreaga natiune a fost la un grad spiritual datorita intelepciunii Cabbala asa cum este scris : “Fiecare adolescent cunostea legile impuritatii si purificarii, “care este diferenta dintre primirea egoista si daruirea. Cu alte cuvinte, nivelul lor corespundea cu conexiunea Bina cu Malchut, numita “junica rosie”, si putea intelege la ce se refera Tora.

Intreaga Tora este o descriere a ordinii corectiei, o “instructiune” (Oraa) asupra corectiei sufletului.

Din Lectia Fragmentul Saptamanal de Tora 6/27/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: