Cel mai puternic medicament: Picaturi de Fericire

Baal HaSulam explica faptul ca studiul Torei (Kabbalah) este diferit de alte activitati din aceasta lume. Nici o caltitate speciala din aceasta lume nu poate ajuta o persoana sa studieze Tora, fie ea inteligenta, intelepciune, creativitate, o minte ascutita, eruditia, sau cunoasterea. Doar Lumina, prin actiunea sa asupra persoanei, o poate ajuta sa avanseze. Aceast progres este in corectarea sa si nu in acumularea de cunostinte.

Deci, studiul Torei poate fi asemanat cu o procedura medicala la care suntem supusi. Venirea noastra  la  lectiile de Kabbalah este similara cu venirea la doctor pentru tratament. Daca o persoana doreste asta si se pregateste de fiecare data, asteptandu-se ca sa se simta mai bine, atunci, dupa mai multe proceduri (multe lectii de Kabbalah), intervine corectia.

Astfel, noi trebuie sa verificam si sa stabilim daca ne apropiem de studiu cu o intentie corecta. Intentia noastra este deosebit de importanta in timpul studiului Cartii Zohar, de vreme ce aceasta este cea mai puternica si eficienta cale pentru a lupta impotriva propriei naturi. Este, de asemenea, absolut necesar sa ne verificam si sa ne evaluam dupa lectie, dupa aceasta procedura medicala. Am avansat eu in vreun fel catre scop, catre iubire si daruire, si catre placerea de a ma uni cu grupul? Simt eu oare o crestere a maretiei scopului? Daca da, simt importanta scopului, semnificatia spiritualitatii, si pe Creator intr-o masura mai mare, si acest lucru imi da energia si dorinta de a avansa.

Cat de mult intelegem Cartea Zohar este irelevant. Nu are importanta daca o persoana nu stie limbajul originar al Zohar-ului, sau daca ceea ce ne spune despre noi pare foarte departe si putin familiar. Chiar si cei care au studiat Torah, ca simpla interpretare, toata viata lor, nu stiu, de asemenea, ce este scris in Cartea Zohar. Ei sunt chiar mai confuzi decat cei care nu au studiat niciodata Torah.

Astfel, ar trebui sa ne deschidem inimile (mai degraba, decat urechile si mintile), pentru a primi medicamentul. Este nevoie de asta pentru ca inima noastra egoista sa fie transformata in una altruista, sub influenta calitatii – minune (Sgula) pe care o contine Cartea Zohar. Noi ar trebui sa acceptam fiecare cuvant pe care il citim in Zohar, ca o infuzie, picatura cu picatura. Intr-adevar, Lumina vine la noi picatura cu picatura, si astfel, ele sunt numite picaturi de noroc (Mazal, noroc, din cuvantul Nozel – prelingere, picatura cu picatura). Pentru aceasta, noi ar trebui sa asteptam rabdatori efectul acestui medicament, picatura cu picatura, pana cand vom avea un succes complet.

Din partea 1 Lectia zilnica de Kabbalah 02.06.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed