Cine este cel mai important?

Zohar, Introducere, Art. „Magarul conducator”: Ei spun, „ Este Rav Hamnuna Saba,” pentru ca acum au recunoscut puterea sa, ca a fost Rav Hamnuna Saba insusi si nu cum au gandit ei inainte – ca a fost doar fiul lui Rav Hamnuna Saba.

Intrebare: De regula invatam ca „fiul” este nivelul urmator al „tatalui”. Deci de ce acest paragraf spune ca fiul lui Hamnuna Saba este mai mic in grad decat el?

Raspuns: In timpul coborarii de Sus, fiecare grad mai mare este mai inalt. Astfel bunicul (Saba in Ebraica) este cel mai inalt nivel, si tatal (Aba) este sub el, si cel mai de jos este fiul (Ben).

Urcam nivele de jos in sus, trecand prin ele in ordine inversa: de la bunic, la tata, la fiu. Un „fiu” este cel mai avansat nivel, deasupra tuturor. Dar in timpul coborarii gradelor, fiul este sub toate celelalte.

Nivelele prin care „magarul conducator” trece sunt nivelele lumilor. Aceste forte coboara de la inaltimea celor 125 nivele in forma de „bunic” si „tata”, fiind mai inalte decat fiul.

Dar cand inteleptii urca, nivelele lor de atingere: bunic, tata si fiu sunt exprimate de sus in jos, caz in care fiul este cel mai avansat nivel.

Din partea a 2a a Lectiei zilnice de Cabala din  1/20/11, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: