Conectati Printr-un Fir Comun La Bunatatea Creatorului

Zohar, capitolul „Shmini,” punctul 8: Toti cei care sunt angrenati in Tora sunt legati de Creator si sunt incoronati cu podoabele din Tora. Ei sunt iubiti si de sus si de jos, si Creatorul le ofera mana Lui dreapta, mila. Este mai mult cu cei care sunt angrenati in Tora noaptea, pentru ca pentru ei s-a stabilit faptul ca acestia participa in Divinitate si se aduna impreuna. Iar cand vine dimineata, Creatorul ii impodobeste cu un sir unic de har, astfel incat acestia vor fi printre cei superiori si printre cei inferiori.

Nu exista timp in spiritualitate. Prin urmare, „zi si noapte” se refera la atitudinea interioara a unei persoane, in starea sa.

Daca dorintele lui sunt inca necorectate si egoiste, cu intentia de “dragul de sine”, atunci el simte ca este in intuneric, in stare de noapte. El nu poate darui si interpreteaza aceasta ca intunericul din noapte. Cu toate acestea, in cazul in care acesta poate darui, el imediat considera aceasta zi, pentru ca aceasta stare il ilumineaza.

Aceste stari nu depind de cat de bine sau rau ne simtim, prin felul in care egoist se obisnuieste sa se spuna ca pentru noi, intreaga lume este „intunecata” cand ne simtim prost. In Lumea Spirituala, capacitatea de a darui se numeste zi sau lumina, si incapacitatea de a darui se numeste noapte.

Unii oameni se straduiesc sa citeasca Tora in special in timpul noptii, in starea de intuneric. Cu alte cuvinte, vor sa se corecteze in timp ce sunt in intuneric, deoarece nu exista nici o corectie in timpul zilei. In timpul zilei, actioneaza numai dorinta care a fost corectata in timp de noapte.

Este scris ca Tora este formata din 613 porunci corectari si 613 porunci care nu sunt corectari (stari cand esti umplut de lumina de dorinta de a darui). Corectarea are loc mai ales pe timp de noapte, in timpul intunericului. Intre timp, in orele de lumina, in timpul zilei, apare dorinta de a darui, pentru ca atunci este cand ai aceasta capacitate.

Creatorul ajuta sufletele care incearca sa faca in intregime aceasta munca de unire si sa  uneasca prin legaturi pe toti, impreuna, intr-un fir comun. Atunci cand fiecare suflet se uneste cu alte suflete, se dobandeste acest mare Kli comun si, prin urmare, se poate avansa.

Ascensiunea de la un grad la altul depinde numai de extinderea legaturii intre suflete, care creste continuu prin conectarea in interior a unei dorinte din ce in ce mai mari – Kli. Creatorul uneste pe cei care efectueaza astfel corecturi pe timp de noapte si care continua aceste actiuni spirituale in timpul zilei. Ca urmare a acestei unificari, El le permite sa avanseze.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: