Creatorul Lupta In Razboiul Nostru Pentru Noi

Cartea Zohar, Capitolul “Shmini” (“In Ziua a Opta”), Item 25: Linia dreapta si linia stanga sunt indurare si judecata. Cei care aspira catre Creator sa mearga pe dreapta, in timp ce adoratorii de idoli sa mearga pe stanga.

El, cel care aspira la Creator, chiar daca pacatuieste si cedeaza, ramane pe partea dreapta, fara legatura la stanga sau sa se amestece cu ea. De aceea este scris: “Ajuta-te cu mana dreapta si raspunde-mi”. Pentru ca atunci cand dreapta urca, el, care este legat de aceasta, urca si este inaltat de catre aceasta.”

Apoi partea stanga se supune si toti cei care au mers de partea asta dupa cum este scris: “Mana ta dreapta,Creatorul,zdrobeste inamicul”.

Noi nu trebuie sa ne focalizam pe linia stanga, pentru ca daca incepem sa facem asta, ne vom analiza dorintele si ne va parea ca facem discernamant si de fapt stam in picioare impotriva calitatilor noaste rele. Dar de fapt ne vom amesteca cu ele si asta nu e bine.

Noi insine, singuri, nu vom fi niciodata capabili sa rezistam aceste calitati, asa ca cel mai bine este sa stam departe de ele. Linia stanga se trezeste in noi numai pentru ca sa ne agatam de dreapta. Aceasta este calea noastra. In cazul in care, cu toate acestea, ne intoarcem spre partea stanga, vom crede ca suntem eroi, capabili sa lucram cu aceste dorinte si sa le invingem. Dar asta nu se va intampla niciodata! Numai Creatorul poate sa le infranga, pentru noi. Acest razboi se duce de catre Creator, nu de noi.

Noi nu avem putere pentru asta. Unul care aspira la Creator este mic, slab si in imposibilitatea de a rezista la calitatile egoiste pe cont propriu. Toate acestea sunt aranjate de Creator si tot ce trebuie sa facem este sa dorim ca aceasta sa se intample. Noi trebuie doar, sa ajungem la cererea dreapta.

De aceea, munca noastra se numeste “munca Creatorului” pentru ca Forta Superioara, Nivelul Superior, Creatorul efectueaza toate actiunile, in timp ce noi doar ne exprimam dorinta noastra pentru ca aceasta sa se intample. Intreaga noastra munca vine in jos pentru ca ne dorim ca aceasta sa se intample. Acest lucru se numeste “Ma trezesc in zori” atunci cand calul (noi) se misca ascultator pe cont propriu, ghicind in avans ce doreste calaretul sau (Creatorul).

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: