Cresterea este un miracol comun

Intrebare: De ce este atat de importanta viteza de a citi in timp ce studiem Zohar-ul si cum se deosebeste acesta de alte texte Cabalistice?

Raspunsul meu: In timp ce citim Zohar-ul, ne straduim sa alegem viteza corespunzatoare deoarece vrem sa primim o impresie din citirea generala a textului. Este asemanator cu modul in care vorbim unui copilas care nu intelege cu adevarat ceea ce ii spunem. Prin contrast, sa presupunem ca as asculta o poveste intr-o limba pe care nu o inteleg; apoi as putea sa incerc sa ghicesc ce inseamna fiecare cuvant. Oricum, un bebelus nu numai ca nu cunoaste cuvintele, el nu cunoaste nici actiunea pe care acestea o descriu.

Si atunci ce rost are sa ii vorbim, in fond? Problema este ca daca nu o facem el nu se va dezvolta. Atunci cand ii vorbim intr-o limba pe care nu o intelege, despre lucruri pe care nu le intelege, si ii povestim despre o lume care ii este complet ascunsa, pe moment, daca ii dam explicatii de parca ar intelege, atunci acestea vor incepe sa lucreze in inima copilului, trezind perceperea si reactiile.

Se pare ca actiunile noastre cu copiii, in timpul educatiei pamantene sunt echivalentul complet pe care il are Lumina asupra noastra in cadrul educatiei spirituale. Cu alte cuvinte educatia primita de la Lumina Superioara, este un lucru complet natural.

Atunci cand un bebelus incepe sa repete lucrurile pe care le facem sau spunem, el le va face si le va spune incorect. Insa noi intelegem ca asa trebuie sa fie si ca in aceasta maniera se va dezvolta el.  Exact in acelasi fel este si cu dezvoltarea spirituala. De aceea trebuie sa lasam ca Zohar-ul si Lumina continuta in el sa ne influenteze si sa ne topeasca, facandu-ne asemeni Creatorului.

Aceasta este calea naturala de a patrunde in Lumea noua. Noi nu suntem constienti de procesele care aveau loc atunci cand eram copii, deoarece adultii ne invatau prin intermediul simturilor si ale mentalului, intr-un limbaj pe care il intelegeam, timp in care asimilam si acumulam cunostiinte.

Iata de ce citim Zohar-ul. Fara sa aiba importanta cat de mult il intelegem sau simtim, el lucreaza in noi ca o forta miraculoasa (Sgula). Aceasta este aceeasi forta miraculoasa care opereaza in vietile noastre materiale atunci cand ne crestem copiii. Ni se pare ca un miracol, insa este pe deplin naturala si normala.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: