Cum lucreaza Bina cu sufletele

Studiem un articol din „Introducere la Cartea Zohar” numit „MI a creat ELE”. Vorbeste despre Bina a Lumii Atzilut si cum cei trei Sefirot superiori (GAR sau MI) au creat cei sapte Sefirot inferiori (ZAT sau ELE).

GAR a creat (Bara), insemnand ca atrage din interiorul sau in afara (Bar) partea sa inferioara, AHP. Coborand la Zeir Anpin si Malchut, AHP poate acum sa se conecteze cu sufletele care urca la Malchut din Lumile BYA (Beria, Yetzira, Assiya) si care doresc sa fie reformate si unificate.

Sufletele cer puterea sa se uneasca, si nu au nevoie de nimic altceva decat de asta. Inteleg ca facand asta ei vor obtine un Kli unde Creatorul va fi revelat. In plus, ei realizeaza ca propria putere este insuficienta pentru a implini o astfel de unificare si forta superioara este necesara.

De aceea, ei isi ridica dorinta la Malchut al lumii Atzilut, provocand o unire cu Zeir Anpin ca un intreg, ZON. In acel punct, ZON descopera ca in Malchut si Zeir Anpin, este o parte inferioara a Bina, ELE, si aceasta parte le ridica la Bina, MI.

Ca rezultat, sufletele, Malchut, Zeir Anpin si ambele parti ale Bina se unesc Deasupra si primesc puterea Luminii acolo: proprietatea de a darui care conduce in partea superioara a Bina complet. Drept urmare, MI creaza ELE si mai tarziu reformeaza sufletele care urca la Bina.

Daca vrem sa ne purtam urmand exemplul descris in Cartea Zohar, trebuie sa luptam pentru dorinta noastra, pentru nevoia de a urca la Malchut de Atzilut pentru a putea intra AHP a lui Bina. Aceasta nevoie se va aprinde in persoana cand este gata sa fie o parte a grupului pentru ca Malchut al Lumii Atzilut recunoase si raspunde doar acestei dorinte.

Din prima parte a  Lectiei zilnice de Cabala 12/6/10, “Introducere la  Zohar,” Articolul  “Cine a creat aceastea”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed