Cum sa folosim Cartea Zohar

Intrebare: Mi se pare ca nu scoatem totul din Cartea Zohar. Cum ar trebuie sa folosesc un text cabalist ?

Raspuns: Pentru inceput, imagineaza-ti  ca intre tine si ceilalti sunt toate lumile, din punctul in care esti chiar acum spre  Lumea Infinitului (Ein Sof). Daca atingi o alta persoana si devii complet una cu el, inseamna ca ai atins Lumea Infinitului.

Pe aceasta cale, treci prin lumi, Partzufim si Sefirot si obtii tot felul de detalii ale perceptiei. Zohar le descrie intr-un mod foarte colorat si povesteste despre diferite actiuni care fac posibila  conectarea.

Incepand sa intelegem ce descrie textul, vei incepe sa experimentezi lumea spirituala. Curentul de daruire dinspre tine spre ceilalti si de la ceilalti inspre tine este de fapt Lumina Superioara pe care vrei sa o descoperi. Este conectarea reinnoita pe care vrei sa o corectezi.

In timp ce stabilesti aceasta conectare in dorinta egoista, probabil vei avea o viata buna pentru un scurt timp. Totusi, urmand exemplul Revolutiei din Rusia, vedem unde duce o astfel de cale. Dar daca ai ca scop daruirea si iti doresti ca conectarea ta sa fie corectata de Lumina, Cartea Zohar, si daca continui sa cauti in interiorul tau despre ce citesti, ca sa stii, sa te unesti, sa il descoperi, atunci textul iti aduce conectarea corectata, si extragi din carte tot ce are de oferit.

Mentinand un acordaj constant, simti cu adevarat cum Zohar iti extinde perceptia si o umple cu noi culori si inspiratie. Vezi corectarea reinnoita cu propii ochi, si starea in care Zohar este descris incepe sa iasa in evidenta.

Din prima parte a  Lectiei zilnice de Cabala 11/23/10, Zohar, Introducere,  Articolul “Noaptea miresei”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: