Cum sa primim Lumina Infinitului

Zohar, Capitolul Va Yikra (Domnul a chemat), Paragraful 16: Si acum, dupa ce Vav s-a iluminat, insemnand linia de mijloc, cand toate cele patru lumini in literele Yod-Kof-Reish-Aleph au fost deschise, el [Moise] a putut sa vina la cortul adunarii.

Numai in linia de mijloc poate cineva sa intre in cortul adunarii (Malchut) si sa treaca Luminile in aceste dorinte (Kelim) prin cele trei linii. Aceasta arata principiul de baza : Cineva poate primi Lumina numai respingand-o de la el. Daca Lumina Hasadim, Lumina Reflectata, se ridica de la ecran de jos, in sus, putem primi Lumina Hochma in el.

Cu alte cuvinte, daca doresc sa simt o alta persoana si voi da tot ceea ce trece prin mine, catre ei (imping totul departe de mine), atunci toate Luminile pot trece prin mine, iar eu, de asemenea, le voi primi. Astfel, aceasta va fi deja primire de jos in sus, cu ajutorul unui ecran, care este in opozitie cu ego-ul meu. Apoi, asa cum este scris, Moise poate veni la cortul adunarii.

Daca asteptam ca Luminile sa fie dezvaluite in dorintele noastre, aceasta va fi pentru placerea de a primi si revelatia Luminilor nu va fi permisa. Prin urmare, conditia de primire a Luminilor este iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti. Totul poate trece prin tine daca tu actionezi pentru placerea vecinului. Apoi, te vei incanta prin primirea atat la ceea ce vine la tine, cat si cu ceea ce simti, Malchut de Infinit. Toate aceste lumini sunt ale tale. Aceasta este singura modalitate de a le primi.

Aici se afla intelepciunea primirii, stiinta Kabalei, o stiinta despre cum sa primesti Lumina prin reflectarea acesteia. Noi suntem chiar si acum situati in Lumina Infinitului, este prezenta aici si acum. Cu toate acestea nu o vedem sau o simtim pentru ca, intai trebuie sa dobandim capacitatea de a respinge, sa ne inarmam cu Lumina  Hasadim. Numai atunci, Lumina Hochma va fi dezvaluita in Lumina Hasadim.

Din Lectia de seara de Zohar 5.05.10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: