De ce am inceput sa studiem Zohar-ul azi?

In ultima vreme am primit multe intrebari si plangeri cu privire la faptul pentru care am inceput studiul Zohar-ului, daca nu intelegem nimic din el! Altii, pe de alta parte, scriu, Daca Zohar-ul aduce Lumina Inconjuratoare, de ce nu am inceput studiul sau mai devreme? De ce am irosit atatia ani?

Cei ce au studiat ani de zile si au inceput de curand studiul Cartii Zohar simt ca nu ar fi putut s-o aprofundeze mai devreme. Mai intai, este necesara pregatirea si o dorinta matura. Asta include o intelegere a faptului ca nu exista nicio alta varianta si ca fara Zohar nu vom fi capabili sa obtinem nimic. Pregatirea implica intelegerea, ca acolo este o forta speciala si minunata care, doar ea, ne poate ajuta. In cele din urma, nu este in puterea mea sa urc acest munte de unul singur, singura optiune care ramane este sa astept salvarea de Sus.

Pentru ca o persoana sa inceapa sa caute Lumina care Reformeaza, aceasta trebuie sa-si piarda credinta in propriile forte si sa vada ca singura nu va putea realiza nimic. Asa cum este scris despre sclavia egipteana –Si fiii lui Israel au strigat impotriva acestei munci. Cu alte cuvinte, iti ridici mainile in disperare, realizand ca nu a mai ramas nimic altceva de facut – ai incercat totul si vezi ca nimic nu ajuta.

Pentru a atinge acest punct, o persoana trebuie sa fie batrana si experimentata, aceasta maturitate vine prin studiul Kabalei, timp de cativa ani. Acest sentiment nu-i este dat unei persoane fara motiv si anii trecuti nu au fost in zadar! Exista un beneficiu imens in ei si acest castig ne va fi dezvaluit.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: