Déjà Vu In Timp Ce Citim Zohar-ul

Studiind Zohar-ul corect stiti ca desi il tot recititi, nu intelegeti inca nimic. Sa nu va speriati de acest lucru sau sa incercati sa va mintiti singuri. Din contra, trebuie sa acceptati faptul ca este ceva necunoscut, asa cum face un copil, si apoi veti incepe intr-adevar sa clarificati lucrurile.

Studiul Zohar-ului aduce senzatia de Déjà vu, cand ceva ce am facut mai demult, ne apare brusc in memorie atunci cand citim diferite parti ale textului. Cand il citim prima data, nu intelegem nimic, dar acum brusc, toate apar impreuna, la fel ca in lumea noastra atunci cand copilul descopera un anumit lucru.

Daca ai impresia ca lumea materiala iti este clara, atunci comiti o mare eroare care-ti afecteaza progresul. Trebuie sa realizezi clar ca fenomenele despre care citesti nu exista in prezent in interiorul tau.

Daca sufletul tau incepe sa se corecteze, atunci le vei percepe adecvat. Dar acum auzi, pur si simplu, cuvinte fara sa le cunosti intelesul adevarat. De exemplu, citesti cuvantul “intuneric” si crezi ca ii intelegi sensul, dar el inseamna ceva complet diferit; se refera la incapacitatea de a percepe ceva. Pana la urma, cartea vorbeste despre altruism, in vreme ce noi stim doar cum sa primim.

Opozitia noastra fata de Lumina, fata de aceasta stare exaltata a altruismului, se numeste intuneric. La fel, asemanarea noastra cu Lumina si abilitatea de a ne conecta la o dorinta mult mai avansata se numeste Lumina. In acest sens, nu conteaza daca nu intelegem si nu ne putem imagine acesta notiuni. Ceea ce este important este dorinta. Aceasta este cea care atrage Lumina – forta care ne dezvolta.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed