Deschide pentru mine o deschizatura ca varful unui ac

Zohar, Capitolul Emor (Vorbire), paragraful 129: Deschide pentru mine o deschizatura , ca varful unui ac si voi deschid portile inalte pentru tine… De asta cand David a dorit sa vina la Rege, a spus: Deschide-mi portile neprihaniriiAceasta este poarta Domnului. Portile neprihanirii (dreptatii) sunt Malchut; este calea de a intra la Rege. Aceasta este poarta Domnului, pentru a-L gasi si a adera la El. Deci, Deschide pentru mine, sora me, iubirea mea, pentru a ma imperechea cu tine si a fi pentru tottdeauna in pace cu tine.

In una din scrisorile lui, Baal HaSulam descrie intrarea in lumea spirituala. Este un zid in fata noastra, mergem de-a lungul lui, cautand intrarea, dar nu o gasim. Totusi, in momentul in care o persoana devine similara cu Cel care este in spatele zidului, o intrare apare in zid.

Aceasta este calea de a intra in lumea spirituala. Ai un zid solid in fata ta care nu se deschide si apoi, deodata, o intrare apare in fata ta. In lumea materiala stim ca este o usa intr-un anumit loc, este inchisa, dar poate fi deschisa. In lumea sirituala insa, nu este nicio usa, nimic nu este vizibil in avans, totul este complet ascuns. Este aproape imposibil sa ne imaginam ca ceva se poate deschide acolo. Apoi, dintr-odata, o intrare apare.

Totul se intampla conform cu similaritatea proprietatilor persoanei care sta in fata zidului, si Creatorul din spatele lui. Daca ei impart macar un procent de proprietati similare, persoana poate intra inauntru. Se intampla in conditiile in care vrea sa intre numai in masura acestui procent si sa lase restul afara.

Asta inseamna ca o persoana vrea sa devina conectata cu Creatorul numai prin dorintele care i se potrivesc Lui. Apoi, intrarea se deschide si el se gaseste in lumea spirituala. Corectiile dorintelor noastre duc in final la dorinta numita poarta catre Creator.

Din Lectia Zohar, de seara, 30.04.10

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: