Deschiderea Catre Influenta Luminii

Am auzit ca unii oameni considera cartea Zohar, foarte dificila. Nu au rabdare sa o citeasca; le lipseste conexiunea cu textul si gustul pentru el. Sunt de acord cu toate aceste reclamatii, nu este nimic de obiectat in legatura cu ele, pentru ca asta simte o persoana. Dar trebuie sa luam un exemplu din viata noastra obisnuita, si cum intram natural in lumea asta.

Cum invata copiii sa traiasca in lumea asta? Pur si simplu asculta si privesc tot, fara a intelege ce se intampla cu ei. Astfel, involuntar stabilesc legaturi cu lumea, si natural, cu ajutorul Luminii, primesc toate notiunile, limbajul, si intelegerea lumii acesteia.

Daca am sti toate procesele care au loc intr-o persoana in lumea asta, si toate mecanismele lor, atunci am intelege ca trecem prin aceleasi faze si in spiritualitate. Este singura posibilitate de dezvoltare; are loc natural si ne permite sa intram intr-o alta lume – Lumea Spirituala. Admit, procesele sunt mai usoare pentru copiii din lumea asta, pentru ca au fost deja nascuti in ea, si tot ce trebuie sa faca este sa asimileze cunostinte si senzatii ale mediului inconjurator, conform cu natura unui nou-nascut. Noi, pe de alta parte, trebuie sa invatam sistemul si sa dobandim senzatiile unei lumi care este opusa calitatilor noastre.

Nici macar nu stim ce inseamna acest contrast, pentru ca suntem complet separati de lumea spirituala. De aceea, intrarea noastra in ea trebuie sa se intample chiar mai natural; altfel spus trebuie sa se intample exclusiv cu ajutorul fortelor naturii, deoarece ne este imposibil sa o intelegem sau sa o simtim in orice fel inainte de vreme

Dimpotriva, trebuie sa ne ridicam deasupra tuturor cunostintelor si senzatiilor pe care le avem deja despre virtutea fortei de a darui. Asta se numeste “credinta deasupra ratiunii”. Trebuie sa facem aceste eforturi si sa ne dorim sa apartinem Lumii Spirituale, deasupra sentimentelor si mintii noastre. Trebuie sa ne dorim sa fim influentati de ea si sa ne dezvolte, sa ne dea o inima si o minte noua in locul celor actuale, materiale. In felul acesta ne vom descoperi pe noi insine deasupra naturii actuale. Atunci ne vom dori sa ramanem deschisi si sa absorbim tot ce Lumina Superioara ne poate oferi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed