Descoperind Fiinta Umana Inauntrul Tau

Kabbalistii ne-au dat Cartea Zohar pentru ca prin ea sa putem vedea Lumea Spirituala si sa-L descoperim pe Creator. Stiinta Kabbalah este descoperirea Creatorului, fiintelor create (vezi definitia din articolul lui Baal HaSulam “Esenta intelepciunii Kabbalah”)

Cartea Zohar vorbeste despre mine. Desi naratiunea sa este mai degraba stranie, ea descrie ceea ce intampla in interiorul meu – si doar in interior! Asa cum corpul meu animat este format din multe parti si sisteme, asa si corpul meu spiritual, sufletul, este format, prin analogie, din parti si sisteme.

Materia corpului meu animat este dorinta de a primi si de a fi satisfacut. Materia corpului meu spiritual este dorinta de a darui si de a satisface. Doar corpul spiritual sau sufletul este fiinta umana in mine pentru ca trupul animat are grija doar de el, de animal si exista doar atat cat animalul traieste..

Deci, cine este fiinta umana din mine? Este cineva ce trebuie sa descopar, sa demasc si sa examinez; acesta este singurul lucru despre care vorbeste stiinta Kabbalah si Cartea Zohar.

Trebuie sa incerc sa-mi recunosc dorintele interioare si formele sale (calitatile), care sunt descrise in Cartea Zohar prin diferite nume luate din lumea noastra. De exemplu, fiinta umana din mine contine calitati numite Iakob si Eisav, un taur si un magar, pasari si copaci, Adam HaRishon, Noe si arca. Toate acestea sunt calitati ce exista in interiorul meu.

Ce primesc daca ma inrolez in aceasta cautare interioara? O sa descopar toate aceste calitati? Cu adevarat, nu! Nu voi gasi nimic. Totusi, depunand efort, voi trezi Lumina Superioara – revelarea Creatorului. Incercarile mele de a recunoaste Calitatile Superioare in interiorul meu va smulge revelarea Luminii si a Sursei sale, conform principiului “Higati ve Matzati” – “Am cautat (am ajuns) si am gasit”.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: