“Despre ce este Cartea ”Zohar”?” (Quora)

Dr. Michael LaitmanMichael Laitman, pe Quora: Despre ce este Cartea ”Zohar”?

Cartea Zohar este un comentariu intern asupra Torei. Cel mai important efect al Zoharului este că atragem iluminarea luminii superioare asupra noastră atunci când îl citim cu o intenție corectă. Această iluminare este motivul pentru care a fost numită „Zohar”, care înseamnă „strălucire”.

Această lumină pe care o atragem prin citirea Zoharului ne luminează și ne aduce într-o stare în care începem să „plutim” împreună cu fluxul său de cuvinte, litere și propoziții.

Conform celor citite, ne schimbăm intern. Impresiile pe care le primim sunt diferite de cele ale unui roman. Sunt mai degrabă schimbări care au loc în interior.

În consecință, cu cât avansăm mai mult în lectura corectă a Zoharului, cu atât mai mult includem în noi transformările pe care le descrie Cartea. În cele din urmă, un astfel de proces de realizare ne conduce la punctul final al evoluției noastre: adeziune completă și contopire cu Creatorul.

Când ne apropiem de Zohar pentru prima dată, este posibil să nu simțim niciun impact din lectura acestuia. Cu toate acestea, impactul are loc fără ca noi să-l simțim deocamdată. Acesta este motivul pentru care prima perioadă a lecturii Zoharului este considerată pregătire. Exersăm să absorbim ceea ce vrea să ne ofere Zoharul, în timp ce îl citim, auzim și încercăm să-l înțelegem.

În timpul perioadei de pregătire pentru atingerea a ceea ce descrie Zoharul, suferim o dezvoltare în forțe, calități și gânduri. După un timp de parcurgere a acestei etape latent, în timp ce citim Zoharul, vom începe apoi să simțim fenomenele pe care le descrie. Este o perioadă relativ lungă și complicată, deoarece nu avem niciun indiciu cu privire la măsura în care trebuie să ne schimbăm pentru a înțelege și a simți cu adevărat ceea ce este în Zohar.

Iar această carte se va numi Cartea Zohar datorită influenței acelei Lumini din Strălucirea Superioară [Zohar]. Prin Lumina sa, toți cei care se angajează în ea împărtășesc Providența Divină, pentru că Lumina Superioară și abundență deasupra rațiunii ar fi fost împărtășite în secretele Torei. Întrucât a provenit de acolo, această compoziție a fost numită Cartea Zoharului, ceea ce înseamnă că s-a extins din acel Zohar [Radianţă]. – Ramak “Cunoaște-l pe Dumnezeul Tatălui tău, 2”

Bazat pe „Puterea Cărții Zohar” # 8 din KabTV, împreună cu Cabalistul dr. Michael Laitman. Scris / editat de studenții cabalistului dr. Michael Laitman.

Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre Zohar, vă recomandăm să începeți cu următorul curs: Intrând în Zohar..

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: