Devenind un Vas de Lumina

Intrebare: Care este legatura dintre noi – locul unde ni se spune sa cautam toate calitatile despre care citim in Cartea Zohar! Ce este aceasta conexiune?

Raspunsul meu: Este o conexiune intre toate partile componente ale universului, inclusiv inert, vegetativ, animat si nivelul uman corporal si spiritual, si intre tot. Conectarea trebuie sa fie comuna, integrala si completa in fiecare mod. Toate partile trebuie sa fie conectate in totalitate, 100%. Acest lucru va fi numit Malchut din Lumea Infinitului – Vasul de Lumina.

Este un Vas corporal si spiritual, in care tot ceea ce exista se conecteaza impreuna, fara nicio diferenta. Toate dorintele, toate fenomenele, orice pot gandi, eventual, despre, imagine, simtire si intelegere, trebuie sa fie toate imbinate impreuna intr-o armonie unica, care se completeaza reciproc.

Acum, toate acestea par a fi imperfecte, divizate, distantate, opuse si deosebite una de alta, in tot felul de modalitati, pentru ca noi se le privim dintr-o perspectiva gresita. Acesta este motivul pentru care vedem o imagine corupta.

Chiar si in lumea fizica, in fizica cuantica descoperim ca, atunci cand observam un fenomen, apare o influenta a acestei observari. Aceasta constatare este adevarata, nu o imaginatie a fizicienilor. Ei au dezvaluit o lege obiectiva. Dar ei au descoperit doar o parte a legii – faptul ca totul depinde, este atins de conexiune. Dar a doua jumatate a legii prevede ca simtim totul in interiorul nostru, mai degraba decat in afara, asa cum ni se pare.

Eu sunt observatorul si totul se intampla in mine. Aceasta schimba ceea ce se intampla cu viziunea mea exterioara si atitudinea mea: pentru ca totul se intampla in interiorul meu, in calitatile mele in schimbare. Cand privesc lumea, o judec in conformitate cu defectele mele, pentru ca observ lumea prin intermediul lor. Eu influentez rezultatele prin schimbarea mea.

Intreaga lume este imparatia Creatorului, dar aceasta depinde in totalitate de modul in care ma uit la ea. Daca privesc lucrurile in mod pozitiv, atunci totul este bun, iar daca ma uit la ele negativ, atunci totul este rau. Astfel, singurul lucru pe care-l am de corectat este punctul meu de vedere.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed