Doua pasari l-au auzit pe mesager

Zohar, Capitolul VaYechi (Si Iacob a trait), Paragraful 136: O pasare vine din sud, dreapta – una care vine dintr-o scanteie de Hochma. De asemenea, o pasare vine din nord, stanga – una care vine dintr-o scanteie de Bina. Una vine cand apare ziua, din Hochma, si una vine cand se termina ziua, in timpul inserarii, dupa pranz, din Bina. Fiecare cheama si declara ce a auzit de la mesager… de la iluminarea Zivug de la miezul noptii, numit mesager.

Despre asta vorbesc starile interioare ale unei persoane, atunci cand aceasta se analizeaza si trece prin variate procese ale discernerii celor trei linii, in ea insasi. Ea examineaza in ce masura este pozitionata in echilibru in linia de dreapta, de stanga, sau in linia de mijloc.

Zi si noapte nu vin din afara. Noi ramanem intodeauna in Lumina si Kelim-urile noastre sunt divizate in multiple tipuri in care noi percepem linii de dreapta, de stanga si de mijloc, la fel ca si in sus si in jos, la fel ca si toate directiile si timpurile. Diviziunea in Kelim-vase interne  si externe ne da senzatia distantei si spatiului, aproape si departe si clasificarea dorintelor in radacina, suflet, corp, acoperire si resedinta.

Toate aceste particularitati, la fel ca si ziua, noaptea, dimineata, seara  si diferite ore, sunt procese care au loc in dorintele noastre. De fapt, dorinta este singurul lucru pe care il posedam. Prin divizarea in diferite tipuri si descoperindu-le constant, dorinta ne da senzatia unor schimbari care au loc in timp si spatiu in starile care apar.

Le clasificam ca patru tipuri de perceptie, Lume, an, suflet, si existenta a realitatii. Toate aceste modificari au loc in noi ca rezultat al corectiei noastre, deoarece restul, in afara de noi, ramane in repaus total. Numai Reshimot continua sa se desfasare si sa se descopere, fie in timpul sau (Beito) sau Ahishena, care este atunci cand incepem sa acceleram acest proces si sa grabim timpul.

De aceea, pasarea care zboara in noapte, zi, dimineata, seara, toate planurile ca radacina, suflet, corp, acoperire, resedinta si existenta realitatii, sunt percepute in interiorul persoanei, in dorinta ei. Cu toate acestea, eu cred ca sunt inconjurat de o lume plina de oameni, ca totul se invarte si viata merge inainte. Totusi, numai un singur lucru este in cercetarea mea interioara: Ce pasi trebuie sa fac, spre perceperea corecta a realitatii?

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 31.08.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: