Drumul Catre Infinitate Este Deja Pavat Pentru Noi

De ce este scris ca, Cartea Zohar emana Lumina si contine o forta speciala? Noi stim ca, Cartea insasi nu contine nicio forta speciala – este doar hartie. In orice caz, cand o persoana ajunge la Creator prin dorinta lui, el paveaza drumul de la lumea asta catre toate celelalte lumi, si sufletul lui accede pe acest drum catre Lumea Infinitului.

Astfel o persoana care accede pe acest drum stabileste o conexiune cu toate sufletele, la fel cum in lumea noastra fiecare organ se conecteaza la toate celelalte. Un Kabalist mare este un suflet mare care scrie manuscrise si le lasa pentru noi, si noi acum le folosim ca sa primim forta vietii si Lumina Superioara.

Dar de ce primim Lumina Superioara exact din aceasta Carte? Asta pentru ca manuscrisul unui Kabalist este expresia lui spirituala in relatia cu noi si ne ajuta sa ne conectam la el. Asta inseamna sa te conectezi la sufletul lui.

Dupa ce a pavat drumul spre Lumea Spirituala si a stabilit o conexiune cu celelalte suflete, kabalistul lasa toate acestea spre folosinta intregii lumi. De aceea, cand primim o carte de la un Kabalist, ne conectam la sufletul sau si la intreaga retea de conexiuni pe care el a creat-o in sistemul general al sufletelor. Asta la randul sau ne ajuta sa ne conectam cu marele Kabalist si sa ne ia cu el prin pasii nostri mici.

Cartea Zohar a fost scrisa de zece mari Kabalisti care corespund celor zece Sfirot, primordialul HaVaYaH (Creatorul). Prin urmare, ei nu au deschis doar un drum subtire, ci o larga si minunata  cale scurta, pe care totdeauna, oricine sa primeasca aceleasi forte pe care ei le-au avut (“combustibil de urcare” pentru drum) si sa urce.

De aceea Cartea Zohar este asa de speciala. Aceasta nu este o carte, ci un sistem spiritual care ne permite sa stabilim o conexiune cu telul si ne ofera tot ce avem nevoie ca sa-l atingem. In timp ce citim Zohar-ul, noi ne conectam la acest sistem, lucram cu el si el lucreaza cu noi. Trebuie doar sa vrem sa ne conectam la el, sa il intelegem si sa-i apartinem. Daca avem aceasta dorinta, atunci marile suflete ale Kabalistilor au pregatit toate de care avem nevoie. Ei sunt capabili sa ne ridice, sa ne ajute, sa ne inalte din ce in ce mai sus.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed