Ea care se Ridica din Desert

Zohar: „Cine este cea care se inalta din desert, precum coloanele de fum?” (Cantarea Cantarilor), in timp ce Israel umbla prin desert.

O persoana pe calea spirituala trece prin stari de intuneric, desertaciune si diverse probleme, si trebuie sa se inalte, in mod constant peste toate astea prin dobandirea calitatii de daruire.

Shechina-Divinitatea mergea inaintea lor, si ei o urmau.

Cand cineva solicita ajutor el trebuie sa urmareasca ceva, si daca alege sa urmeze pe Creator, si nu natura sa egoista, atunci el vede un stalp “de foc” si “nori de maretie” – semne care-l ajuta sa urce pe scara spirituala.

“Shechina mergea inaintea lor” inseamna ca au credinta ca numai prin unitatea dintre ei realizeaza sufletul comun, numit Schechina.

Schechina mergea insoţit de toti norii de maretie. Si cand Shechina s-a ridicat, asa a facut Israel, dupa cum este scris: “Cand norii s-au ridicat deasupra Sinai-ului”.

Shechina a urcat, norii au crescut pana la cel mai inalt varf. Si toti cei care locuiesc pe lume au vazut si au intrebat: „Cine este cea care se inalta din desert, precum coloanele de fum?”

Dorintele care sunt capabile sa urmeze Shechina fac acest lucru. Iar cele care nu sunt inca in masura sa o urmeze sunt numite “natiunile lumii”. Cu toate acestea, ele primesc, de asemenea o revelatie, si atunci cand toata lumea urca, dorintele, de asemenea, avanseaza cu ei.

Acesta este modul in care o persoana avanseaza clarificand in interiorul sau dorintele numite Israel – direct la Creator, natiunile lumii – dorinte imposibil de corectat pentru moment, Klipot – dorinte complet improprii pentru a fi corectate pana la sfarsitul corectiei. O persoana discerne continuu felul dorintelor sale si sacrificiile lor, facand ca acest fum al sacrificiilor sa creasca, ceea ce inseamna ca el modifica utilizarea lor de la “de dragul meu”, la “de dragul Creatorului”. Fum- Ashan se traduce, de asemena prin “lume, an, suflet” si este Lumina Reflectata.

Daca o persoana lucreaza in ea insasi in acest mod, sortand dorintele sale si indreptandu-le catre Creator, atunci va atinge asemanarea cu El. Astfel, el inalta Lumina Reflectata si deschide calea spre urmatoarea sa treapta spirituala. Cu alte cuvinte, dezvaluie constant o noua lume, un nou an, si un nou suflet.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: