Este imposibil să plângi și să mulțumești în același timp

Cartea Zohar, Introducere în Cartea Zohar, punctul 138: Aceasta este o lege, creatura nu poate primi evident răul de la Domnul, deoarece dăunează slavei Domnului, deoarece creatura L-ar percepe ca un făcător de rele, deoarece asta nu convine unui Operator perfect. De aceea, atunci când omul se simte rău, în aceeași măsură este asupra lui negarea providenței Divine, și Operatorul superior dispare de la el, și este cea mai mare pedeapsă din lume.

Senzația de bine și rău în raport cu guvernarea Sa, aduce cu sine sentimentul de recompensă și pedeapsă, deoarece acela care exercită efortul de a nu se separa de credința în Domnul este recompensat atunci când gustă răul în guvernarea Sa. Și, dacă nu face efort, va fi o pedeapsă, deoarece el este separat de credința în Domnul.

De acolo, este clar de unde vin recompensa și pedeapsa, și ascunderea și dezvăluirea, care sunt condițiile pentru ca o persoană să le merite și cum se construiește în confruntarea cu un sentiment rău, un sentiment de suferință.

Este imposibil să plângi și să spui ”Mulțumesc mult”. În măsura în care voi nu sunteți în conformitate cu Lumina, simțiți o ascundere, și astfel condamnați Creatorul. Rezultă că nu avem de ales; dacă dorim să ne apropiem de Creator și să-L binecuvântăm, trebuie să atingem revelația. De la ascundere, că o dorim sau nu, suntem mereu obligați să-L blestemăm. În timp ce cabaliștii, care ajung la intenția corectă și transformă întunericul în Lumină, binecuvântează forța superioară. Și, în această măsură, ei sunt în adeziune cu El.

Din prima parte a Lecției zilnice de Cabala, 01.06.2014, Cartea Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: