Fa un pas spre Creator

Zohar. Capitolul VaYikra (Si Domnul a chemat)), articolul 83: …asa cum este scris, Iata, regele tau vine peste tine, in mod sigur si nu tu pe El. El va veni la tine pentru a te domoli; Va veni la tine pentru a te ridica in palatul Lui, pentru a se uni cu tine in unirea fara sfarsit, pentru toate timpurile, asa cum este scris, Si ne vom logodi tu cu Mine in fidelitate.

Trebuie sa ridicam Malchut din cenusa, de unii singuri sau Milostivul Creatorul ridica cortul cazut al lui David pentru noi? Trebuie sa asteptam in exil si apoi totul va deveni revelat de Sus? Sau trebuie sa recunoastem ca Regele a venit, si-a facut munca, a ajuns la noi, si noi trebuie sa ne prindem de El si sa urcam?

Sunt oameni care spun ca totul va veni si va deveni revelat de Sus, ca Al Treilea Templu va cadea din ceruri si noi nu trebuie sa facem nimic, ci doar sa continuam sa asteptam. Acesta este modul de gandire Galut (timpul exilului).

Kabalistii, pe de alta parte, ne explica, ca trebuie sa ne fortam noi insine in exil (din nivelul spiritual) pentru o perioada specifica de timp, pana la sfarsitul secolului 20. Apoi, de Sus, Creatorul ne va inapoia Tara Israel si va revela metoda de corectare, care este Kabbalah si Cartea Zohar. A creat toate conditiile pentru liberul arbitrul si Daruirea Torei de Sus a avut loc. Acum, oamenii trebuie sa primeasca Torah si sa o realizeze prin corectarea lor.

Asta este ceea ce numim regele a venit la regina. El ii da ei totul. Totusi, acum ea trebuie sa faca un pas spre rege si sa-si exprime dorinta de a se uni cu el, in loc sa stea intinsa in praf, fara sa faca nici macar o singura actiune din proprie initiativa. De fapt, regele o face sa actioneze si ajunge la ea, dezvaluind dorinta lui.

Asta reprezinta disputa dintre cei care studiaza Tora externa, religiosii, si cei care studiaza Tora interioara, Kabalistii. Nu este nimic de adaugat la observatiile externe ale obiceiurilor, pentru ca toate adaugarile au loc in interior, asta este, in intentie, discernamintele dorintei si revelarea inclinatiei rele pe care trebuie sa o corectam.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Kabbalah 16.05.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: