Fericiti sunt cei ce studiaza Cabala

Zohar, Capitolul Lech Lecha (Mergi Inainte), Paragraful 356: Legea Domnului este perfecta pentru ca ea contine totul. Fericiti sunt cei care se angajeaza in Tora si nu se indeparteaza de ea, pentru ca cine este despartit de Tora, chiar si pentru o ora, este ca si cum ar fi separat de viata din lume. Si este scris: Pentru ca este viata ta si lungimea zilelor tale si este scris Pentru ca lungimea zilelor tale, si a anilor vietii tale, si a pacii, se vor adauga tie.

In Intelepciunea Cabalei noi studiem cele doua componente ale creatiei: Lumina si dorinta. Lumina influenteaza dorinta, in timp ce dorinta, pur si simplu rezulta din impactul Luminii asupra ei, dupa cum este scris, Lumina misca dorinta.

Lumina universala numita Creatorul (Kadosh-Baruch-Hu), Lumina Infinitatii, conduce intreaga evolutie a dorintei prin diferite stari, pas cu pas, in ordinea cauza-efect, la echivalenta cu Sinele. Este facut astfel incat dorinta, in ciuda faptului ca a fost creata ca existenta din absenta, va atinge aceeasi conditie ca a Luminii, existenta din existenta

Actiunile facute de vointa de a primi placere, in timp ce progreseaza prin stadiile catre acest  scop (echivalenta cu Creatorul, proprietatea daruirii) sunt numite discernaminte; corectii; impliniri, scopul a ceea ce sunt adeziunile (Zivugim). Adeziunea inseamna partiala sau completa (la sfarsitul corectiei) echivalenta a Luminii. In timpul acestor adeziuni se manifesta legatura dintre vointa de a primi pentru a darui si Lumina, proprietatea de daruire.

Toate actiunile noastre sunt numite munca spirituala, in timp ce dorinta noastra cu ajutorul intentiei de a darui atinge o anumita echivalenta cu Lumina, o adeziune partiala cu ea, pana cand aceste actiuni ajung la cea mai inalta adeziune numita corectia completa.

Din partea 2 Lectia zilnica de Cabala, 5.08.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: