Gena Daruirii

Cu cat ne straduim mai mult catre Lumina, cu atat mai bun va fi viitorul nostru, pentru ca facem sa rasara revelarea Luminii asupra noastra. Lumina ilumineaza aceasta lume din ce in ce mai mult si cei care se indreapta inainte cu ea percep aceasta stare ca bine, in timp ce ceilalti o percep ca rau. Prima data Lumina dezvolta intreaga lume (Universul nostru, globul terestru si tot ceea ce contine el), conform gradelor inanimat, vegetal si animal, cultivand numai dorinta egoista. Acesta este materialul dezvoltarii, la maximul caruia este nivelul animal; in acest fel, Lumina dezvolta materia.

Totusi, cand egoismul creste la nivelul animal, nu mai are unde sa creasca. Simte intreaga lui neputinta; simte ca a ajuns la un punct mort si ca dincolo de el este numai intuneric. Acesta este modul in care lumea se indreapta catre criza si disperare. Totusi, toate astea se intampla sub influenta Luminii care ne arata noua ca nu mai este nimic cu care sa ne implinim dorinta de primire. De fapt, nu am putut niciodata sa o implinim, am sperat numai la viitor si am aspirat constat catre implinire.

Totusi, odata ce viitorul a incetat sa mai straluceasca in fata noastra si noi ne-am terminat complet dorintele noastre de la nivelul animal, nu mai simtim nicio posibilitate de dezvoltare mai departe. De ce? Din ce motiv? In acest punct, umanitatea se gaseste la un punct mort, fara niciun scop sau speranta pentru viitor.

De aceea stiinta Kabbalah a inceput sa fie relevata astazi. Ne explica noua scopul pentru care se intampla toatea astea. Se intampla pentru ca acum, noi putem sa devenim parteneri cu Lumina, din proprie initiativa si putem dobandi gradul de Om, care este similar cu Creatorul. Ridicandu-ne din nivelul animal la nivelul uman este etapa urmatoare din dezvoltarea noastra.

Acest lucru este impsibil fara realizarea planului Superior. Malchut al Lumii Infinitului a ajuns in final la concluzia scopului creatiei ca fiind conceput de Creator, care a vrut ca creatia lui sa vina sa-L cunoasca, adica sa devina independenta dar similara cu El. Si creatia este pe cale sa realizeze acest plan Superior.

Suntem prima generatie in care aceasta gena informationala speciala (Reshimo) incepe sa fie relevata. Apartine nivelului uman si trebuie sa o realizam. De aceea, Lumina care acum actioneza in aceasta lume va fi intotdeauna in detrimentul dorintei egoiste, si numai in scopul de a ne ajuta sa accedem.

In acelasi timp, Lumina va ajuta acei oameni care vor sa descopere aceasta gena a daruirii in ei. Creatorul vine mai aproape de noi… Ne-a relevat Zohar-ul, stiinta Kabbalah, criza mondiala, intreaga situatie si toate mijloacele care ne permit noua sa discernem aceasta noua directiesi sa o executam. Trebuie numai sa atingem Lumina noi insine si vom vedea Bunatatea Lui.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Kabbalah 21.05.10, Shamati, Art. 241

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: