Ghidul pentru Cartea Zohar: Un Lego pentru toata Umanitatea

Fragmente din viitoarea mea carte, Ghidul pentru Cartea Zohar

Legatura dintre noi poate fi asemanata cu o imagine care nu numai ca a fost rupta sau sparta in mici bucati, ci si defectuos reasamblata. Faptul ca nu exista nici o legatura intre noi nu este, in sine, atat de rau, insa spargerea a creat o legatura negativa, egoista. Care este cauza acesteia? Aceasta legatura negativa dintre toate partile naturii este un ‘ajutor impotriva noastra’ deoarece ne permite sa descoperim natura Creatorului, din afara Lui.

Fara aceasta legatura negativa dintre noi nu am fi capabili sa descoperim ca felul legaturii dintre noi determina totul, si aceasta este cauza binelui si raului din lume. Daca aceasta legatura ar fi buna, noi nu am fi capabili sa ajungem la  Creator, pentru ca am fi in interiorul Sau. Si daca nu ar exista nicio legatura intre noi, nu am fi capabili sa revelam cauza raului din vietile noastre.

Descoperind faptul ca legatura dintre noi este rea si este cauza suferintei noastre, o putem transforma intr-o legatura buna. Atat de mult incat, cu ajutorul suferintei care ne impinge inainte, noi ajungem la Creator. Atunci noi realizam ca altfel nu am putea sa ajungem la El.

Lucruri similare se intampla cateodata, in vietile noastre: Apare o situatie care ne aduce mai aproape de altii. Inainte, nu exista nicio legatura stransa intre noi; eram indepartati unii de altii, desi politicosi si respectuosi. Totusi, pentru un anume motiv, am ajuns brusc impreuna, atasati de o cauza, sau problema comuna.

Am fost adusi mai aproape, si acum incepem sa descoperim cat de diferiti suntem si cum ne ciocnim unii cu altii. Atunci raul dintre noi devine revelat. Raul a existat intotdeauna, dar nu a fost revelat pana acum.

Atunci cand descoperim ca legatura dintre noi este rea, incercam sa ne distantam unii de altii. Totusi, daca acest luru nu este permis de conditiile exterioare, nu vom avea alta posibilitate decat sa corectam relatia dintre noi.

Nu aminteste asta de starea in care este umanitatea in zilele noastre? In trecut, legatura dintre popoare era slaba, si fiecare popor a fost in legatura doar cu un numar mic de alte popoare. Nu exista o legatura reala intre noi, si de aceea raul nu a fost revelat.

Totusi, cu timpul, societatea umana a devenit globala, si toti au fost legati de aceasta care, afecteaza pe toata lumea. Nu avem unde sa fugim unii de altii, astfel incat ura dintre noi a fost dezvaluita. Insa, aceeasi ura ne va forta sa ne corectam relatia dintre noi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: