Ghidul pentru Cartea Zohar: Un Ocean de Lumina si Bunatate

Fragmente din viitoarea mea carte, Ghidul pentru Cartea Zohar:

Este important sa intelegem de ce avem nevoie de toate acestea. De fapt, dorinta Creatorului, de la bun inceput este de a darui, asa ca nu exista niciun motiv pentru a cere ca El sa ne dea Lumina si placere, cum facem de obicei.

Creatorul are ceea ce avem nevoie si El ne va da aceasta. Totusi, El vrea ca noi sa nu doar primim de la El, ci sa devenim ca El, in sensul de a fi mai mari, independenti, daruitori si similari cu El in calitatea de iubire si daruire. Prin urmare, asta este exact ceea ce avem sa-I cerem, in scopul de a dobandi ceea ce Creatorul are: vointa de a darui si calitatea de iubire si daruire.

De obicei cerem implinire, dar ceea ce trebuie sa cerem este corectarea. Indata ce vom deveni corectati, Lumina Creatorului ne va implini instantaneu. Cu alte cuvinte, problema noastra este ca noi nu intelegem ce anume ar trebui sa-I cerem Creatorului. Existam intr-un ocean de Lumina, bunatate, si placere, dar ne lipseste Vasul necesar pentru a simti toata aceasta abundenta in el. Acest Vas este calitatea iubirii si a daruirii, si aceasta este ceea ce trebuie sa-I cerem Creatorului. Imediat dupa ce vom dobandi aceasta calitate, Lumina abundentei ne va umple de la sine.

Exista doar o singura restrictie stabilita de Creator, doar o singura conditie pentru a primi Lumina: Noi trebuie sa devenim ca El. La urma urmei, El doreste ca noi sa simtim la fel de multa placere ca si El.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: