Ghinionul Este De Fapt Ajutor Deghizat

Zohar: Multe erau bolile de care suferea Jacob asa incat nu s-a aplecat spre rau. Si cum se face ca multe boli ii fac pe cei drepti sa sufere in aceasta  lume, si boli dupa boli si durere dupa durere pentru a-i purifica pentru lumea ce urmeaza?

Descoperirea inclinarii spre rau este necesara, pentru ca altfel, cum poate cineva sa avanseze? Starea de a fi “drept” este o stare imobila. Este atunci cand cineva simte ca nu are nevoie de nimic, ca totul este asezat perfect, si orice se va intampa ar fi numai de bine. Totusi, persoana nu poate avansa simtind asa.

Cu siguranta ca ghinioanele ce vor urma se vor transforma in “motorul progresului”. Avem nevoie de a le vedea ca si forme de ajutor ce ne vor conduce exact spre efectul dorit.

Acum, totul depinde de pregatire. Daca persoana se pregateste corect pentru a descoperi “rautatea”  (diferite dorinte negative, slabiciuni si confuzie), atunci este capabila de a o accepta ca fiind bunatate. Dobandind aceasta experienta, persoana vede ca se afla in cautarea unei iesiri din aceste derapari, devine mai inteleapta si mai puternica, si astfel se ridica mai sus fata de starea sa prezenta. Din cauza asta persoana este scoasa din starea dreapta si indus in confuzia provocata de ganduri si dorinte straine; pentru ca acest lucru ii ofera material pentru avansare spirituala.

Trebuie sa ne schimbam atitiudinea fata de ceea ce se intampla. Este foarte important sa percepem toate interferentele ca ajutor pe drumul spre obiectiv. Pana la urma, acestea ne forteaza sa cerem ajutorul si sprijinul fortelor in vremuri grele. Grupul, diseminarea, studiile si un program adecvat sunt mijloacele care ne vor forta sa devenim mai puternici si mai rezistenti, in loc de a stagna in apele linistite ale neprihanirii noastre.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed