Gustul Mortii

Zohar-ul, Capitolul VaYeshev, Paragraful 114: Nu exista persoana in lume care sa nu fi simtit gustul mortii, noaptea…

Daca Lumina (altruismul) nu straluceste deasupra unei persoane si intunericul (dorintele egoiste) o controleaza, atunci si cea mai dreapta persoana cu cele mai puternice ecrane va simti gustul mortii, deoarece in aceste conditii este detasata de Lumina, de Creator. Mai tarziu va depasi acest obstacol si isi va corecta dorinta, dar la inceput, pentru o fractiune de secunda se va deconecta de la sacralitate (altruism si iubire), si va simti gustul mortii. Cade sub influenta dorintei de a primi, o gusta, si proclama ca acesta este gustul mortii.

Trebuie sa simtim acest gust cu scopul de a simti ca suntem sub influenta si puterea sa. Trebuie apoi sa depasim acest impas, cu ajutorul grupului, intrucat nu suntem capabili singuri. Doar o alta putere, externa – influenta grupului – ma poate ajuta sa ajung la concluzia ca dorinta de a primi placere, care ma controleaza in acest moment, este de fapt, moarte.

Daca nu primesc asistenta externa, atunci nimic nu ma va ajuta si voi ramane sub influenta dorintei de a ma delecta fara sa fiu capabil sa vad ca aceasta contine moarte. Ma voi simti ca si cum traiesc si totul este in regula, la fel cum fac toti ceillati acum.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: