In pragul constientizarii

Zohar, Capitolul Chayei Sarah (Viata Sarei), paragraful 155:… Dar cei mai de jos nu pot primi iluminarea stangii inainte ca aceasta sa fie invesmantata in Hasadim din linia de dreapta.

De aceea Esav era foarte obosit. Este scris – Iata, sunt aproape de moarte; si ce avantaj va avea dreptul din nastere pentru mine?

Esav a vrut sa primeasca Lumina Hochma in dorintele egoiste (Kelim de primirie)si a aflat ca nu era capabil sa faca asta. La fel, ne petrecem toate vietile noastre alergand dupa placeri,incercand sa gasim distractie in viata dar, de indata ce simtim placere, ea dispare imediat. Acest ciclu se repeta prin toate vietile noastre. Repetarea acestui ciclu fara sfarsit este cauza pentru care Esav era epuizat si a spus – Nu mai pot continua astfel. Este fara rost; m-am saturat de asta. Sunt gata sa ma unesc cu Iacob.

Astazi, intreaga omenire sta in pragul aceleiasi constientizari. Din acest motiv, stiinta Kabalei, metoda lui Iacob, incepe sa fie dezvaluita. Aceasta stiinta este exact despre cum sa construim linia de mijloc, cum sa implementam metoda lui Iacob.

Inainte ca omenirea sa atinga aceasta stare de disperare, nu exista nicio cerere pentru stiinta Kabalei. Acum nevoia este vizibila, de acum Tora poate fi revelata, caci Tora este dezvaluita din linia de mijloc – corectarea egoismului.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed