Incepand lunga calatorie in sus

Zohar, Capitolul Lech Lecha (Mergi inainte), paragraful 146-150: A spus, Cand un om merge la culcare in patul sau, sufletul lui pleaca de la el si merge in sus, asa cum este scris, Noaptea, sufletul meu tanjeste la Tine. …

Dupa aceea, ea merge si rataceste si se ridica, conform gradului ei.

Acel Nefesh care a fost rasplatit cu ridicarea, apare inaintea Regelui si adera cu o dorinta de a fi vazuta, o sublima pofta de a vedea placerile Regelui si de a vizita palatul Lui. Acesta este un om care are oricand o parte in lumea urmatoare.

Ce este sufletul (Nefesh)? Cand imi doresc sa ma unesc cu altii si simt cum prin aceasta aspiratie ma conectez cu dorinte similare ale altora, locul unicitatii noastre si unitatii privitor la mine, este numit Nefesh. Toti il pot simti diferit, dar pentru mine Nefesh este primul pas spiritual. Daca mai tarziu pot intari aceasta conexiune, in ciuda egoismului meu in crestere si a obstacolelor, pot obtine urmatoarele grade spirituale: Ruach, Neshama, Haia si Iehida. Dar locul primului meu contact, dorinta mea pentru ca unitatea sa se petreaca, este numit Nefesh.

Trebuie sa creez un loc pentru ca toate dorintele noastre sa vina impreuna! Si cand toti sunt acolo (inclusiv eu), cand i-am conectat cu efortul meu (si ei mi-au dat oportunitatea de a intra si de a ma alatura lor), acolo este  locul unicitatii mele cu ceilalti, unde, in final voi suferi toate starile spirituale despre care ne vorbeste Zohar-ul.

Tot ceea ce trebuie este sa-mi doresc aceasta conexiune si sa simt ca si cum deja as fi in ea, ceea ce imi va indica intrarea in starea Nefesh. Zohar-ul imi spune despre ce se va intampla dupa aceea, in aceasta unicitate. Exista numai o singura relatie care experimenteaza suisuri si coborasuri, aventuri variate si stari spirituale. Zohar-ul nu discuta despre nimic altceva. De fapt, Zohar-ul vorbeste numai despre lumea spirituala, deoarece spiritualitatea poate fi gasita numai in unicitatea noastra.

Din partea a doua a Lectiei zilnice de Cabala, 27.07.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: