Inceputul unui nou grad spiritual

Zohar, Capitolul „BeShalach (Cand Faraonul a trimis)”, Nr.441: Este scris despre asta „Nu trebuie sa pui la jug un bou si un magar impreuna”, insemnand ca nu trebuie sa facem loc faptelor rele pentru ca actiunile oamenilor trezesc ceea ce nu trebuie. Cand se ajuta reciproc este imposibil sa le faci fata. Un Klipa numit „caine” vine dispre ei si asta este mai puternic decat orice…

Zoharul spune de asemenea ca fiecare efort al nostru care actioneaza imediat expune Klipa (carapacea), si cand o persoana cade se scufunda in Klipa, si apoi treptat efectueaza corectia si iese afara din ea. In acest fel se clarifica Klipa si nu mai este nevoie sa faca parte din ea.

Asta este, urcand gradele spirituale intotdeauna incepem cu o confuzie, amestecul dintre bine si rau. La inceput, fiecare grad imi este neclar. Fara indoiala, exista si bine si rau in el.

Trebuie sa atrag Lumina care Reformeaza in acest stadiu. Manifestandu-se in acest stadiu, Lumina atrage raul in jos, si eu ma ridic deauspra folosind binele. Totusi, orice stare ating, prima data simt lipsa claritatii, si doar Lumina le desparte in doua.

La inceput, Lumina ajuta raul, asa cum este spus „Am creat inclinatia inspre rau”, si am aruncat-o jos. Apoi, acolo este „…si am creat Torah pentru corectia lui pentru ca Lumina (Ohr Makif) in ea reformeaza”. Apoi ma ridic inspre dorintele bune.

Totusi, „Nu exista om cinstit care sa faca bine fara ca mai intai sa nu fi pacatuit”. Intotdeauna trebuie sa dezvaluim prima data raul si sa-l „aruncam”, insemand sa ne scufundam in el, sa ne umplem de el, sa realizam ca este raul si numai dupa aceea sa scapam de el si sa ajungem la bine.

Asta se intampla cu fiecare clarificare, cu fiecare mic detaliu. Deci nu fi speriat daca ti se intampla in fiecare secunda. Dimpotriva, cu cat se intampla mai des, cu atat mai bine.
Din partea a 2a a Lectiei zilnice de Cabala 10/14/10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: