Intunericul Este Lumina Deghizata

Zohar, Capitolul Bo(Vino La Faraon), Paragraful 63: In consecinta, Bina, Tiferet si Malchut a Nilului nemiscat, de asemenea, au cazut in Keter si Hochma a Nilurilor in timpul Katnut. In timpul Gadlut, Nilul nemiscat, de asemenea, isi ridica Bina, Tiferet si Malchut la el, si cu ele ridica Keter si Hochma a Nilurilor, care primeste GAR de la el.

Este un mare rau nemiscat, Nilul care este conectat cu toate celelalte Niluri (rauri) mai mici, prin Galgalta Eynaim. Acest Nil mare isi anuleaza AHP (de aceea este numit nemiscat), pentru a lasa pe cele mici sa se conecteze cu el. Le asteapta, si imediat ce ele se conecteaza incepe sa le ridice. Astfel, ele se ridica de la nivelul lor la nivelul urmator.

La un nivel superior este un alt Nil (rau) “nemiscat”. Ele se conecteaza cu el si se ridica si mai sus. Asa functioneaza “liftul spiritual”. Ceea ce pare intuneric este intodeauna Lumina ascunsa. Astfel, nu este intuneric. Este numai bezna, din cauza egoismului meu fata de Lumina; din aceasta cauza Lumina devine ascunsa. Ea straluceste catre mine cu partea opusa, de aceea cuvantul Lumina in Ebraica este Or, in timp ce in aramaica cuvantul Ohrta semnifica noapte. Din acest motiv aceste doua limbi sunt opuse una alteia, ca cele doua fete ale monedei.

Intunericul nu exista. Exista numai in raport cu dorintele noastre necorectate. Nu exista intuneric in dorintele corectate. Din acest motiv in momentul in care sunt intr-o stare proasta si imi lipseste inspiratia, am ocazia sa ma trezesc, si sa obtin o mai mare conexiune cu Cel Superior exact prin acest intuneric pe care il simt.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: