Libertatea consta in Extinderea Punctului Nostru din Inima

Intrebare: Ai spus ca, citind Cartea Zohar trebuie sa cautam pentru definitia fiecarui cuvant in interiorul nostru. Dar ce ar trebui sa fac atunci cand nimic nu se leaga?

Raspunsul meu: O persoana trebuie sa accepte tot ce ii vine de Sus – impreuna si cele mai rele  si cele mai bune. E scris: “Omul trebuie sa fie recunoscator pentru rau, la fel de mult ca si pentru bine”. Sa presupunem ca eu simt acum ca sentimentele mele si inima sunt blocate. Sunt confuz in trairi si ganduri, nu ma pot orienta si cuvintele pur si simplu nu se leaga. Cand se intampla asta, trebuie sa fiu ca un copil mic care totdeauna observa adultii, nu intelege ce fac ei. Copilul doar se uita la adult si invata din exemple. De fapt, fiecare adult este un exemplu pentru el aratandu-i lui ce sa faca pentru ca sa devina asemanator cu adultii.

Fiecare stare contine zece mici Sfirot, impreuna cu toate informatiile despre toate starile mele viitoare. In scopul de a ma dezvolta, tot ce am nevoie este sa adaug mai multa importanta sau mai multa dorinta, la fel cum se dezvolta o picatura de material seminal .

Prin urmare, sunt capabil sa tanjesc dupa ceea ce este scris in orice loc in Cartea Zohar fiind in acelasi timp, in orice stare. Fiecare stare include totul, si cele mai mici “zece Sfirot” ale mele contin toate definitiile interne, chiar daca nu stiu nici macar ce si unde sunt ele.

Tot ceea ce am citit in Zohar si in toate sursele kabalistice, si toate, in general exista numai in mine, si in nici un alt loc. Toti cei din jurul meu si intreaga lume sunt in mine.

Cu toate acestea, tot despre ceea ce vorbeste Zohar este de o importanta deosebita, pentru ca se vorbeste despre unul dintre gradele mele spirituale – starea in Dimensiunea Superioara. Si asta este ceea ce vreau cel mai mult sa simt in mine.

Aceasta stare se dezvaluie de la sine, in functie de cat de tare imi doresc acesta stare si de cat imi doresc sa mi se dezvaluie aceasta. In plus, nu conteaza cat de in masura sunt sa recunosc aceasta; ceea ce este important este dorinta mea de a mi se dezvalui aceasta.

Acesta este modul in care copiii cresc, impinsi de dorinta lor. Ei nu se gandesc la definitii interioare si nu incearca sa le gaseasca. Ei nu au nimic, in afara de forta de dezvoltare a Naturii, insuflata in ei, dorinta lor imensa sa creasca. Cu toate acestea, in dezvoltarea noastra spirituala acest lucru nu se intampla de la sine ca in cazul sugarilor; aceasta depinde de libertatea noastra de alegere. Mai mult decat atat,singura noastra libertate de alegere este in a ne dezvolta aceasta dorinta de crestere in spiritualitate.

Daca nu am o dorinta arzatoare de a-mi dezvalui si de a descoperi in mine tot ce-am citit in Cartea Zohar, si daca nu am o dorinta neobosita sa recunosc lucruri, ca un copil, acesta este un semn ca nu am primit dorinta de la prietenii mei. Natura mi-a dat doar punctul din inima si asta este. Eu nu voi mai primi o alta trezire in afara picaturii primita initial.

Pe langa aceasta mica dorinta initiala, eu trebuie sa iau toate dorintele celelalte de la alte persoane. Realitatea este ca aceste dorinte nu sunt straine – acestea sunt ale mele. Eu trebuie doar sa recunosc faptul ca acestea sunt ale mele, trebuie doar sa ma conectez la ele si sa mi le atrag.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed