Limbajul este format prin interactiunile dintre Lumina si dorinta

Ebraica este o limba speciala, creata prin unirea dintre Lumini si Kelim. Malchut se uneste cu Bina, iar acest lucru cauzeaza aparitia marginii inclinate (Parsa) in litera Alef.

Lumina Hochma coboara la Malchut din Sefira Hochma de mai sus si este descrisa de litera Iud. Partea care se intinde dedesubt formeaza Iud inferior. Si daca nu este Lumina dedesubt, atunci locul lui Iud va fi ocupat de Dalet. Asa este formata litera Alef.

Litera Dalet este combinatia a doua axe (Delet inseamna “usa”) – usile care inchid si deschid Rechem (pantecele Partzuf spiritual). Axa orizontala este raspandirea Luminii Hasadim, iar cea verticala este Lumina Hochma.

Litera Shin reflecta cele trei linii. Ari explica numarul si forma coroanelor de care este nevoie peste fiecare litera. Intreaga TANTA (Taamim, Nekudot, Tagin, Otiot) – Lumini, litere, puncte si coroane deasupra literelor – sunt reflexia conexiunii directe dintre Lumini si Kelim.

De aceea este asa de important sa stim cum este exprimata aceasta conexiune. La urma urmei, lucrul pe care se sprijina intregul univers nu e doar o limba, ci conexiunea dintre Lumina si Kli. Ca urmare, aceste litere si limba in sine se numesc sfinte, deoarece arata modul in care Kli-ul vrea sa devina asemenea Luminii.

Cand Malchut se inalta la Zeir Anpin si Bina, li se alatura si, astfel, sunt produse cele 22 de litere, care reflecta asemanarea lui Malchut cu Sefirot Superioare, pana la ZAT de-Bina, unde Malchut primeste calitatile lui Bina.

Inaltandu-se de la Malchut de-Malchut (punctul negru), ea incepe sa se refracte, creand astfel o linie in dreapta sau pe lungime, in lungime si in latime, precum si tot felul de forme sau circumferinte, atunci cand atinge perfectiunea.

La fiecare grad al inaltarii, Malchut se conecteaza cu Bina si traseaza formele unificarii lor. Asa sunt formate literele.

Kinescopul functioneaza pe baza aceluiasi principiu. Acesta contine un sistem de refractie: un plus si un minus pe axa verticala, un plus si un minus pe axa orizontala, iar in mijloc, o raza electrica, ce se deplaseaza oriunde este atrasa de toate plusurile si minusurile. Deplasandu-se, ea traseaza tot felul de forme. In timp, aceste forme secventiale se suprapun si se imbraca una pe alta.

La fel, prin lucrarea comuna a doua perechi de forte (potentiale), Hasadim (stanga si dreapta) si Hochma (deasupra si dedesubt), punctul este trasat de la stanga la dreapta si de sus in jos, formand astfel toate diferitele litere. Aceste forme se imbraca una pe alta, iar literele formeaza un sir pe care il numim alfabet.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: