Lucrul individual cu Cartea Zohar

Inauntrul meu, eu vreau sa Il vad pe Creator si toate partile sufletului meu: Keter, Hochma, Bina, Daat, Hesed, Gvurah, Tiferet, Netzah, Hod, Iesod, Malchut, precum si conexiunile dintre acestea. Aceste calitati se mai pot numi si Abraham, Isaac, Esau, Ishmael, Iacob si cei 12 frati (fiii lui Iacob), Iosif, David si Solomon. Si din toate partile, ei sunt imbracati de forte bune si rele, cum ar fi Iov, Faraon si asa mai departe.

Trebuie sa ne imaginam acest corp spiritual nu doar ca pe trei linii, ci ca fiind multidimensional. E similar cu modul in care corpul uman contine o multitudine de sisteme diverse: sistemul limfatic, sistemul nervos, sistemul circulator si multe altele, despre care nici macar nu stim, iar pe langa acestea, exista energii, lichide si substante chimice care curg prin ele. Corpul spiritual contine inca si mai multe componente si conexiuni, pentru ca fiecare din sectiunile sale are diferite calitati, diferite genuri de conexiuni si diferite forme, la toate diversele niveluri.

Suntem incapabili sa invatam acest lucru, pana ce nu il simtim efectiv. Cine crede ca poate sa il invete e un prost. Trebuie doar sa dorim sa existam in acest sistem integral, care lucreaza tot de dragul daruirii. In acel sistem, Il vom gasi pe Creator si creatia; de fapt, totul se afla in el. Trebuie sa il privim conform principiului, „O fiinta umana e o mica lume”.

Insa nu vorbim despre lumea noastra si despre corpurile fizice. O “fiinta umana” sunt eu, iar „o mica lume” este Cartea Zohar si povestea ei.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: