Munca noastra este foarte simpla

Rabash –Ce este Torah si Lucrarea pe Calea spre Creator: cand cineva intentioneaza sa studieze Torah, el trebuie sa aiba in fata ochilor scopul, ratiunea pentru care are intentia de a studia. Scopul, adica, profitul pe care vrea sa il extraga din Torah este Lumina care Reformeaza, care este in interiorul ei.

Din punct de vedere esential, nu avem nevoie de nimic altceva. Ar trebui sa ne imaginam si sa incercam sa simtim ca totul se intampla datorita Luminii Superioare,  a nu este nimic in afara de El, El, care este Stapan si Domn, Unic a Toate Facator.

Prin urmare nu avem nevoie decat sa dorim si sa asteptam actiunea si consecintele actiunii Lui. Intreaga noastra opera consta in a atrage asupra noastra actiunile Lui, simtind ca ne aflam la un nivel inferior, in vreme ce El este la Cel Superior, si devenind asemeni gradului Superior, asemeni Luminii. El va actiona asupra noastra si ne va face asemeni Lui, in masura in care aspiratia noastra este spre El, adica dorinta de a deveni asemeni Lui.

Deci inseamna ca munca noastra este foarte simpla. Nu conteaza ce pasaj din Zohar citim sau despre ce este vorba; nu conteaza cat de mult intelegem ceea ce citim. Exista un sistem de conexiuni intre noi si Lumina Superioara, numit Cartea Zohar. Trebuie sa o folosim si sa nadajduim sa ajungem asemeni Luminii, in timpul studiului.

Aceasta dorinta va trezi Lumina si va actiona asupra noastra. Incet, incet, vom incepe sa sesimtim rezultatul influentei sale.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: