Nu poti studia prea mult din Cartea Zohar

Intrebare: Putem citi mai mult din Cartea Zohar intr-o singura zi?

Raspunsul meu: Chiar acum citim si recitim Zohar-ul din nou si din nou. Nu are rost sa vorbim despre definiri interioare, daca, inca nu le simtim. Dupa mai multe ore de studiu (de exemplu, 100 de ore) vom incepe sa percepem si sa simtim despre ce ne vorbeste Cartea Zohar. La inceput ne apare tulbure si neclara, ca si cum o vedem prin ceata. O vom simti ca ceva care ne atrage spre un loc necunoscut. Acest lucru se numeste o “mijlocire minunata” (Segula), care ne influenteaza.

Dupa mai multe ore de studiu, vom primi impresii de la diferitele cuvinte si fiecare cuvant incepe sa trezeasca o senzatie unica in mine. De exemplu rece, cald, sus, jos, daruire, primire, GAR, VAK, Esau, Iacob, Leah, Rachel, satul, animalele si asa mai departe, sunt toate cuvinte prin care putem acumula impresii specifice. Astfel, vom fi in stare sa vorbim despre ele cu altii.

Apoi, vom fi capabili sa participam la discutii in comun. Acest lucru nu este deosebit de necesar, dar cu toate acestea, ne va da un limbaj comun cu prietenii nostri, deoarece acestia, de asemenea, vor simti si realiza o noua realitate.

Aceasta senzatie speciala nu este usor de realizat. Este o adevarata revelatie si apare dupa multe ore de studiu.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed