Nu te fura pe tine insuti

Zohar: Atunci cand o persoana este implinita cu perfectiune el este considerat a locui in “casa”. Cuvantul “casa” vine de la Nukvah al Zeir Anpin, care emana Lumina Mochin de GAR, dupa cum este scris: “Intelepciunea construieste casa”. De aceea, toata lumea care primeste de la Nukvah este un locatar al casei. Cu toate acestea, atunci cand o persoana are nevoie de corectare, urmare a imperfectiunilor sale, el necesita o protectie fata de cele din  exterior, care s-ar putea agata de el, facandu-l sa comita un pacat.

Atunci cand o persoana ajunge la starea de a fi umpluta cu lumina de Hochma, are nevoie de protectie si de corectie semnificativa. Lumina Hochma ofera o cantitate imensa de placere si cauzeaza corectii majore care trebuie sa aiba loc, trezind toate dorintele umane si alimenteaza cu combustibil setea pentru implinirea de catre Lumina. Acesta este motivul pentru care omul trebuie sa fie protejat in fata dorintelor sale egoiste, pentru a-l preveni de furtul de Lumina, de la el insusi si mentinand nivelul spiritual deja atins. Dar cum se poate proteja el insusi?

Ca urmare, el este fortat sa iasa din casa (sa paraseasca starea de a fi umplut cu Lumina  Hochma), deoarece nu-i este permis sa primeasca aceasta Lumina exaltata, fara teama ca nu ar putea pricepe aceste dorinte exterioare(egoiste).

Aici este vorba de o persoana care se identifica cu calitatea de daruire. Calitatea de daruire (Lumina Hasadim) este umpluta cu lumina Hochma, care indeplineste dorinta de a da. Dar, in afara de dorinta de a da, o persoana are, de asemenea, dorinta de a primi si se teme ca aceasta dorinta se va trezi si se va atasa la lumina Hochma (placerea simtita prin dorinta de a da) cuprinsa in Lumina Hasadim. De aceea, el trebuie sa paraseasca aceasta stare si “sa iasa din casa”.

Parasind casa, el ramane la acelasi nivel spiritual, la aceeasi treapta, numai ca acum este doar pe partea Hasadim. Daca dorintele sale egoiste necorectate, care nu au deloc intentia de daruire, atrag Lumina Hochma de sus in jos, atunci el va cadea de la nivelul sau spiritual si va deveni la fel ca toti ceilalti pacatosi. Valurile potopului se vor ridica si-l vor ineca.

Pasind afara din casa, persoana face o corectare semnificativa. El devine mai puternic si dobandeste un “ecran” suplimentar, pe care-l va putea utiliza data urmatoare cand va intra si va ramane in casa. Ca rezultat al acestor iesiri din casa (un act spiritual), o persoana dobandeste ecrane. Acesta este modul in care el atrage puterea de depasire, avansare, pe care o poate folosi data urmatoare, cand va intra si va ramane in casa, umplut cu lumina Hochma.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: